„Етихад“ бацио око и на Ђукановићев „Монтенегро ерлајнс“ - Динкић у улози преговарача

ПРВО ЋЕ ДЕЛИТИ ЛЕТОВЕ И ОДЛУЧИВАТИ ЧИЈИ ЋЕ АВИОНИ ОПСЛУЖИВАТИ ЛИНИЈЕ
 

        ЦРНОГОРСКИ авиопревозник „Монтенегро ерлајнс“ преговара с компанијом „Етихад ервејз“ (Etihad Airways) из Уједињених Арапских Емирата (УАЕ) о пословном аранжману којим би делили летове, објавила је у суботу подгоричка штампа.

        Такозвани кодшеринг уговор (codesharing) подразумева да авиокомпаније потписнице споразума продају карте на летовима које деле и одлучују чији ће авиони одржавати линију.

        Према информацијама подгоричке „Побједе“, у име компаније из Абу Дабија у преговорима са црногорским авиопревозником преговара бивши министар финансија Србије Млађан Динкић.

        Динкић, међутим, како наводи подгорички лист, није желео да коментарише свој ангажман, јер, како је рекао, „изјаве за медије не даје откако се повукао из политике“.

        Црногорски авиопревозник сличне уговоре има са две авиокомпаније - француском „Ер франс“ (Air France) и са „Ер Србијом“ за летове од Тивта до Београда.

        Црногорски авиопревозник је у плану приватизације ове године, а компанија из Абу Дабија је од раније показала интересовање за куповину.

        Бета

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари