Frankfurter Allgemeine Zeitung: Стање Оружаних снага Украјине изазива све већу забринутост

НЕМАЧКИ ЛИСТ НАВОДИ ДА РУСКА ВОЈСКА НАПРЕДУЈЕ ПОЛАКО, АЛИ СИГУРНО

Руски хеликоптер се штити

лансирањем лажних циљева

* Немачки лист наглашава да погоршавање ситуације за украјинске Оружане снаге признаје и војни врх у Кијеву. Навео је да главнокомандујући Оружаних снага Украјине, генерал Александар Сирски, ситуацију на фронтовима назива „веома тешком“, да је Русија по војној опремљености два или чак три пута јача од Украјине

* Последња анкета је показала да је 32% Украјинаца спремно да разговара о уступању територија Русији. Од маја 2023. године, број таквих се утростручио

_______________________________________________________________

          РУСКА војска напредује полако али сигурно“, објавио је немачки лист Frankfurter Allgemeine Zeitung.

          „Последњих дана су интензивирани руску покушаји продора до стратешки важних градова Покровск и Курахово. На западу се овај део фронта сматра тренутно најнапетијим. Стање Оружаних снага Украјине - наглашава FAZ - изазива све већу забринутост“.

          Позивајући се на украјинске медије, немачки лист преноси да се међу украјинским војницима након губитка сваког мостобрана „шири безнађе“.

          За пример је навео да су војници које је кијевски режим користио за форсирање Дњепра код места Кринки потом сведочили да су „имали утисак да је ова операција имала за циљ само да привуче пажњу Запада и помогне да се заборави пропала контраофанзива.

          Frankfurter Allgemeine Zeitung наглашава да погоршавање ситуације за украјинске Оружане снаге признаје и војни врх у Кијеву.

          Навео је да главнокомандујући Оружаних снага Украјине, генерал Александар Сирски, ситуацију на фронтовима назива „веома тешком“.        

          Према његовој процени, Русија је по војној опремљености два или чак три пута јача од Украјине.

          Сирски је ступио на дужност у фебруару 2024. године и од тада је морао да нареди повлачење на неколико места како би сачувао војнике од погибије.

          Немачки лист истиче да генерал Сирски покушава да буде оптимиста, упркос чињеници да су украјински војници били приморани да напусте многе положаје.

          Сирски тврди да Русија „на томе није постигла никакав значајан напредак“, а FAZ указује да сукоб траје две и по године и да у Украјини расте број људи који су спремни да територијалне уступке Русији.

          Последња анкета је показала да је 32% Украјинаца спремно да разговара о уступању територија Русији.

           Од маја 2023. године, број таквих се утростручио.

 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари