Путин: Земље НАТО нека воде рачуна да имају малу а густо насељену територију

ОЦЕНИО ДА АМЕРИЧКИ ЗВАНИЧНИЦИ ЛЕТЕ ПО СВЕТУ И ПРЕТЕ - СВЕ ВИШЕ ПОКАЗУЈУЋИ ИМПЕРИЈАЛНО ДРЖАЊЕ

Руског лидера лично дочекао председник

Узбекистана Шавкат Мирзијојев

* По завршетку посете Узбекистану председник РФ рекао: „Амерички политички коментатори и аналитичари директно говоре да су Сједињене Државе империја. Њихове империјалне амбиције су у великој мери везане за домаће политичке догађаје. Тамо ће ускоро председнички избори, а садашње власти желе да потврде свој статус империје“

* Упозорио: „Ако неки војни контингенти из различитих земаља уђу у Украјину заједно са Пољацима, други ће отићи, Пољаци никада, то је очигледна ствар... Али, ко год буде тамо, биће у зони разарања наших оружаних снага. Да ли им то треба? Видећемо, а ми ћемо радити како нам одговара, без обзира ко се налази на територији Украјине. То нека сви знају“

_________________________________________________________________________

         ВЛАДИМИР Путин је изјавио да су „елементи империјалног понашања САД“ повезани са предстојећим америчким изборима.

         По завршетку посете Узбекистану, ту своју оцену је додатно прецизирао:

         „Вашингтонски званичници лете по целом свету – сад у Латинску Америку, сад у Африку, сад на Исток - а свуда застрашују – то су елементи империјалног понашања. Уосталом, амерички политички коментатори и аналитичари директно говоре да су Сједињене Државе империја. Њихове империјалне амбиције су у великој мери везане за домаће политичке догађаје. Тамо ће ускоро председнички избори, а садашње власти желе да потврде свој статус империје“.

         Поводом све гласнијих претњи ударима западним прецизним ракетама по руској територији, Путин је упозорио:

         „Сви који тако наступају морају бити свесни са чиме се играју када то изговарају. Такво оружје се не може користити без средстава за извиђање из свемира. Такво оружје се користи без присуства украјинског војног особља. Стална ескалација сукоба, укључујући нападе на мирна подручја градова, довешће до озбиљних последица. Земље НАТО нека воде рачуна да имају малу а густо насељену територију“.

         Путин је нагласио да су тренутно легитимни само њен парламент и његов спикер.

         Потом је прокоментарисао изјаву главнокомандујућег Оружаних снага Украјине Александра Сирског о озваничењу присуства француских плаћеника на територији Украјине:

         - Русија одавно зна да су они тамо. И то накнадно легитимисање је ескалација и још један корак ка глобалном сукобу. Ако неки војни контингенти из различитих земаља уђу у Украјину заједно са Пољацима, други ће отићи, Пољаци никада, то је очигледна ствар... Али, ко год буде тамо, биће у зони разарања наших оружаних снага. Да ли им то треба? Видећемо, а ми ћемо радити како нам одговара, без обзира ко се налази на територији Украјине. То нека сви знају“.

         Поводом „мировне конференције о Украјини“, у Швајцарској половином јуна, рекао је:

         „Желе да створе привид да све то подржава то што они конструишу, односно - да то представе као позицију међународне заједнице. Само, то им неће поћи за руком“.

         Руски лидер је рекао да се сећа Јенса Столтенберга из времена када је био председник владе Норвешке и да може посведочити да тада „није патио од деменције“.

          Раније је председник Белорусије Александар Лукашенко рекао да се Европа плаши да противречи Американцима поводом Украјине.

 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари