Додик: На овим просторима нема ни разлога ни ресурса за озбиљан сукоб, поготово за рат

„ДА СМО 1941. ИМАЛИ РЕПУБЛИКУ СРПСКУ НЕ БИСМО ДОЖИВЕЛИ ЈАСЕНОВАЦ“

* „Иницијатива "Отворени Балкан" веома могућа и реална идеја, коју треба заједнички да реализујемо. Било би добро да то схвати и политичко Сарајево јер то није рехабилитација југословенства, то није покушај економске доминације Србије у региону, него је ријеч о стварању слободног тржишта, сарадње и јачања повјерења и стабилности у региону“

________________________________________________________

          НА ОВИМ просторима нема ни разлога ни ресурса за било какав озбиљан сукоб, написао је председник Републике Српске Милорад Додик на свом Инстаграм налогу.

          - Поготово не рат, него треба да се посветимо будућности, младима, сарадњи и развоју - поручио је Додик.

          Додик је навео да је током седмице у Доњој Градини присуствовао обележавању Дана сећања на жртве усташког злочина-геноцида у Независној Држави Хрватској у концентрационом логору Јасеновац.

          - Ово место нас увек подсећа да је слобода света српска реч. Прошли век је век нашег страдања, овај век мора да буде век нашег окупљања, да нам се никад овако нешто не деси. Да смо 1941. године имали Републику Српску, не бисмо доживели Јасеновац. Зато је Република Српска и створена као наш одговор и зов за слободом - нагласио је Додик.

          Додик је истакао да је иницијатива "Отворени Балкан" веома могућа и реална идеја, коју треба заједнички да реализујемо.

          - Било би добро да то схвати и политичко Сарајево јер то није рехабилитација југословенства, то није покушај економске доминације Србије у региону, него је реч о стварању слободног тржишта, сарадње и јачања поверења и стабилности у региону - поручио је Додик.

           https://www.rtrs.tv/vijesti/vijest.php?id=511286


 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари