Милица Мандића освојила сребрну медаљу!

СРПСКА РЕПРЕЗЕНТАТИВКА ЗАДОВОЉНА ЈЕР УСПЕЛА ДА СЕ ВРАТИ ПОСЛЕ ПОВРЕДА И УЗМЕ ОДЛИЧЈЕ

Милица Мандић

        Милица Мандић освојила је сребрну медаљу на Гран при турниру у Мароку, а уједно и битна 24 поена за олимпијску листу, у трци за Игре у Токију 2020. године.

        Некадашња олимпијска и актуелна светска шампионка је на старту такмичења у категорији +67 килограма победила Немицу Шнајдер, затим је била боља од Британке Славин, а у полуфиналу је на златан поен савладала Кинескињу Женг, златну са Олимпијских игара у Рију.

        У финалу се срела са бившом светском шампионком, Британком Бјанком Валден, од које је изгубила 7:1.

        Милици је ово први турнир после јунског СП у Кореји, на коме је освојила титулу.

       „Срећна сам, поготово због победе у полуфиналу, где сам радила са олимпијском победницом из Рија. Били су тешки мечеви, али сам уз тактику Драгана Јовића успела да дођем до финала. Ово је за мене велики корак напред, јер сам после повреда успела да се вратим и освојим медаљу“, изјавила је Мандић.

        Првог такмичарског дана борили су се и Ана Бајић (+67kg), која је поражена на старту од Британке Славин и Драшко Јованов (+80kg), од којег је био бољи Британац Чо, актуелни вицешампион света.

        Другог дана Гран прија на татами излазе Вања Станковић, светска првакиња из Кореје и Тијана Богдановић, сребрна на ОИ у Рију, у категорији до 49 килограма, као и Дамир Фејзић и Иван Карајловић у категорији до 80 килограма.

        Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари