Ђорђевић: Једино одбраном можемо до злата

СЛОВЕНИЈА ЈЕ ИГРАЛА ИМПРЕСИВНО У ОДНОСУ НА ПРОТИВНИКА КОЈИ ИМ ЈЕ ДОЗВОЛИО ДА ТАКО ИГРАЈУ

Александар Ђорђевић

        Кошаркаши Србије ће сутра од 20.30 часова играти финале Европског првенства. У полуфиналу су импресивном игром савладали Русију и изборили битку за златну медаљу.

        „Урадили смо добар посао до сада, али бих подвукао то - до сада. Идемо даље. Заслужено смо у финалу. Момци су од првог дана тренингом и односом према раду дошли до свега овога. Били су озбиљни и професионални и ово је потврда таквог односа према послу којим се бавимо“, рекао је Ђорђевић новинарима у Истанбулу.

        Селектор Србије казао је да нема стајања, јер је на реду најважнији меч у коме ће одбрана играти најважнију улогу.

        „Сматрам да смо показали много, али не све. Мислим да још имамо простора да побољшамо игру, без обзира што је у неким моментима она, пре свега у одбрани, била на доста високом нивоу. То мора и даље да буде циљ. Момци морају да схвате да једино одбраном можемо да дођемо до трофеја. За ово радимо, за ово се спремамо, ово сањамо. Играчи сањају о овоме, не смемо да станемо на овоме“.

        Ђорђевић је похвалио следећег ривала, рекао да је Словенија апсолутно заслужено у финалу, али да Србија спремно очекује битку за злато.

        „Словенија је играла импресивно у односу на противника који им је дозволио да играју импресивно. Тачка. Ми смо други противник, ми се зовемо како се зовемо, излазимо на терен са нашим оружјем, па изволите... Коме је драго, нека дође у битку. Не можемо сигурно да их пустимо и да гледамо како они то лепо изводе. Сигурност, храброст, ништа друго“, рекао је селектор.

        „Знате оно у Америци кад секу мрежице када освоје титулу? Па, можда Словенци треба да понесу целу таблу. Ја у својој каријери нисам видео оволико шутева за три поена о таблу!“, стигао је и да се нашали Ђорђевић на конференцији за медије.

        Упитан да ли ће његова екипа бити у предности због тога што је већ играла велика финала за разлику од Словеније, Ђорђевић је рекао да не зна колико ће то имати утицаја на недељни окршај.

        „Сигурно да постоји један промил утицаја, али мислим да није најбитнији. Ово је једна утакмица... Ја нисам паметан да нешто кажем другачије од тога. Мислим да су ово врхунски играчи чим играју финале Европског првенства, код њих не постоји трема“, рекао је Ђорђевић и додао да велики утицај неће имати ни то што ће Словенци имати дан више за одмор.

        „У оваквом начину такмичења и под оваквим физичким напорима дан више за одмор може да помогне, али није круцијално. Неће бити разлике у припреми ове утакмице, меч ће бити максимално припремљен као и тада. Нећемо да напунимо главу играчима, наше самопоуздање је наше најјаче оружје. Нема потребе да ми размишљамо о њима, нека они размишљају о нама“, јасно је поручио селектор „орлова“

        Бобан Марјановић, који је против Русије одиграо одличан меч, поручио је да Србија има снаге за борбу за злато.

        „Много је леп осећај бити овде, сви момци су одрадили тежак посао до сада, сви су дали максимум и сви имају свој удео у овом резултату. Свака част мојим саиграчима и другарима, као и стручном штабу. Биће тешка утакмица, Словенци играју феноменално, али ако желимо да их добијемо морамо да играмо боље и јаче од њих. Нисмо се истрошили, имамо снаге, резерва постоји, цело лето смо радили за ово. Имамо доста времена да се спремимо и да одморимо тело, јер смо навикли на овакав напор“, поручио је популарни Боби пред финални меч.

ПОРУКА ЗА НАВИЈАЧЕ

        Србија је имала велику подршку са трибина протеклих дана, а селектор очекује да ће велики број навијача испунити трибине дворане „Синан Ердем“ и у финалу. Ђорђевић је упутио поруку навијачима Србије. „Знам да имамо једну заставу која је већа од оне словеначке што сам видео пре неки дан. Е, њу бих волео да видим у недељу, да прекрије целу трибину“, рекао је Ђорђевић.

        Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари