Дудаш у Будимпешти - боље од очекиваног

НАЈБОЉИ ДЕСЕТОБОЈАЦ СРБИЈЕ У БУДИМПЕШТИ „БРУСИО“ ФОРМУ ЗА СВЕТСКО ПРВЕНСТВО У ЛОНДОНУ

Михаил Дудаш

        Михаил Дудаш најавио је да ће се наступом у појединачним дисциплинама припремати за Светско првенство у Лондону, које на програму почетком августа, и успешно је започео тај план.

        Он је протеклог викенда наступао на митингу у Будимпешти, где је наступао у четири дисциплине, и веома је задовољан постигнутим резултатима.

        У скоку с мотком Дудаш је остварио резултат 4,80 метара, са слабијом мотком од оне којом иначе скаче. Деоницу од 200 метара истрчао је за 22,15 секунди, док је у скоку у вис прескочио 199 центиметара, упркос проблему који је имао са одразном левом ногом.

        У бацању кугле најбољи десетобојац Србије забележио је резултат 13,60 метара, први пут са ротационом техником.

        „Такмичење је протекло и боље него што сам очекивао. Оваква форма два месеца пред Светско првенство у Лондону обећава много. Ниједну дисциплину нисам ишао максимално, а ипак сам сваку започео у сезони најбоље до сада. То ми показује да ћу спреман дочекати државно првенство следећег викенда, где ћу се такође такмичити у четири дисциплине“, рекао је Дудаш.

        Првенство Србије за сениоре и сениорке одржаће се 10. и 11. јуна у Крушевцу, а Светско првенство од 4. до 13. августа у Лондону, где ће Михаил Дудаш покушати да нападне државни рекорд.

        Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари