Лекић: Олимпијада би била круна каријере

ЦИЉ ЈЕ ДА ОДЕМО НА ОИ, И НЕ САМО ДА ОДЕМО, ВЕЋ И ДА ОСВОЈИМО НЕШТО, КАЗАО ЈЕ ОБРАДОВИЋ

        На почетку припрема рукометашица Србије после две године паузе појавиле су се и Андреа Лекић и Сања Дамњановић. Изабранице Љубомира Обрадовића спремају се за бараж мечеве са Италијом у квалификацијама за Светско првенство.

        „Мој осмех све говори. Тешко је објаснити колико смо срећне и задовољне што смо на овом месту - у рукометној кући. Желимо врхунске резултате. Искрено се радујем упознавању са новим селектором. Надам се плодном периоду у наредним годинама. Олимпијске игре биле би круна каријере. Тај низ такмичења која следи би требало да искористимо и донесемо срећу и нама, и целој Србији. Шта је било, било је. Размишљамо само о ономе што следи“, поручила је Лекићева.

        Српкиње ће 31. маја и 1. јуна одиграти двомеч са селекцијом Црне Горе, после чега следи пут у Словенију на двомеч са домаћином 4. и 5. јуна.

        „Имамо пуно пријатељских утакмица пре Италијанки. То ме радује јер ћемо имати времена да се уиграмо. Фаворити смо у квалификацијама, али без обзира на све, то време треба искористити на што бољи начин. Радо смо се одазвале позиву. На прошлост не гледамо. Готово да сам и заборавила све ружно што се десило“, додала је Дамњановићева.

        У Словенији ће најбоље српске рукометашице остати на мини припремама све до првог меча са Италијанкама у Падови 10. јуна. Реванш меч је на програму у Нишу 14. јуна.

        „Циљ је да одемо на Олимпијске Игре, и не само да одемо, већ и да освојимо нешто. До тада имамо два Светска и једно Европско првенство. Сања и Андреа знају како се освајају медаље и то ће преносити млађим саиграчицама. Списак је направљен да девојке могу да играју на више места. Циљ ми је да нешто ново прикажемо и покушамо да изненадимо противника, да они размишљају о нама“, казао је селектор Обрадовић.

        Репрезентација Србије јунско окупљање завршиће пријатељском утакмицом са Хрватском у Вировитици 16. јуна.

        Спортклуб
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари