Глазјев: Америка води хибридни рат против целог света

„ШТО АМЕРИКАНЦИ БУДУ АГРЕСИВНИЈИ – ТО ЋЕ ПРЕ ДОЋИ ДО КРАХА ДОЛАРА”

Међународни економски форум у Јалти

  • „Сједињене Државе објективно воде светски хибридни рат. То им омогућава да бреме својих дугова преваљују на друге земље, да им не дају да се ослободе долара и да слабе све територије које сами не контролишу. Међутим, САД ће изгубити војну надмоћ чим се Русија и Кина ослободе долара”

          ОСЛОБАЂАЊЕ света од завиности од долара једини начин је да се заустави америчка агресија – оценио је академик Сергеј Глазјев.

          Он је саветник Владимира Путина. Утолико је значајније што у Јалти, у паузи Међународног економског форума, у изјави агенцији ТАСС додатно указао:

          „Што од Американаца буде долазило више агресије – то ће они пре ствари довести до коначног краха долара. А жртве америчке агресије ће одахнути тек када се свет избави од долара. У суштини, чим се Русија и Кина ослободе долара – америчка војна надмоћ ће се завршити”.

          Глазјев је оценио да Доналд Трамп засада делује у складу са оним што од њега тражи и очекује америчка владајућа елита:

          „Немам никакве илузије да ће Трамп променити садашњу политику. Јер, америчка агресивност у свету потиче отуда што Вашингтон тежи да сачува хегемонију САД у ситуацији када су Американци лидерство у економији већ морали да препусте Кини. А они – осим војне батине – немају други начин да присиле све остале да користе долар”.

          Глазјев у овом контексту посебно наглашава:

          „Зато САД воде хибридни рат са целим светом. То им омогућава да бреме својих дугова преваљују на друге земље, да им не дају да се ослободе долара и да слабе све територије које сами не контролишу”.

          Глазјев је уверен: „Антируска хистерија и русофобија која је у порасту – то су дуговорчни фактори повезани са специфичним интересима америчке владајуће елите”.

Шефица ММФ Кристин Лагард са јуанима

          Путинов саветник додатно прецизира:

          „Они објективно воде светски хибридни рат, а субјективно је то – рат против Русије. И то је рат – као и увек кад се ради о смени глобалног лидера – за  контролу над периферијом. У време Првог и Другог светског рата у улози провокатора била је Енглеска која је тежила да сачува  своје светско лидерство, а данас Америка чини то исто. Трамп изражава управо те интересе”.

          У Јалти се, иначе, окупило око 1.500 економиста и бизнисмена из 46 земаља.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари