Младим хокејашима бронзана медаља на СП

МИРКО ЂУМИЋ, ДРУГИ СТРЕЛАЦ ТУРНИРА, ПРОГЛАШЕН ЗА НАЈБОЉЕГ НАПАДАЧА СВЕТСКОГ ПРВЕНСТВА

        Репрезентација Србије до 18 година освојила је бронзану медаљу на Светском првенству које је завршено у Београду.

        Наша репрезентација је у утакмици последњег кола поражена од победника турнира селекције Аустралије резултатом 4:1 (0:1, 4:0, 0:0), у мечу који „Орлићима“ ни у случају победе није могао да донесе жељено злато, будући да је претходно Шпанија надиграла Холандију резултатом 5:2 и тако обезбедила макар сребрну медаљу.

        У утакмици која је затворила турнир наш национални тим није успео да сачува почетно вођство на мечу које је изабраницима Јовице Руса донео Мирко Ђумић, већ у четвртом минуту сусрета, али је у другом периоду меча потпуно пао и дозволио Аустралијанцима преокрет и потврду звања најбоље екипе на турниру, што су целокупним играма на шампионату свакако заслужили.

        Наши момци, ипак, нису разочарали, успели су да пети пут заредом освоје медаљу, иако остаје жал што је четврти пут узастопно освојена „само“ бронза.

        Осим тога, српски репрезентативац Мирко Ђумић, други стрелац турнира, заслужено је понео звање најбољег нападача Светског првенства, као и награду за најбољег играча репрезентације Србије, према одлуци стручног штаба „Орлића“.

        Најбољи голман је чувар мреже победника турнира Џејмс Дауни, док је Арон Сармиенто, хокејаш другопласиране Шпаније, најбољи бек на турниру.

        Б92
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари