Ненадић: Победа над Белорусијом је морање

АКО ЖЕЛИМО ДА СЕ КВАЛИФИКУЈЕМО ЗА ЕВРОПСКО ПРВЕНСТВО ОНДА НЕМАМО ПРАВО НА КИКС

Петар Ненадић

        Петар Ненадић је без икакве дилеме последњих неколико година један од најбољих играча света. Док је био клинац важио је за највећи таленат Европе, момка коме је предвиђана невероватна каријера.

        И ко зна шта би се све догодило у играчком животу овог Београђанина да га повреде нису омеле и неколико пута на дуже време одвојиле од терена.

        Ова сезона је почела као у сну. Берлин је летос у Дохи успео да одбрани титулу Супер Глоуба и тако још једном покаже да је бољи од многих богатијих и квалитетнијих клубова.

        Тренутно сте на припремама репрезентације, нови тим, нови селектор?

        - И на новом смо почетку, али старом месту. Код нас је нормално да се тренери често мењају, свако тражи нешто своје, а на нама је да се све спроведемо у дело и дамо све од себе. Дошли смо да се боримо за своју земљу и покажемо се у најбољем светлу.

        Велики је број нових играча у односу на прошлу акцију?

        - Нема ту пуно новина, сви се познајемо, некада смо играли заједно, тако да нам једини проблем недостатак времена. Пред Пољску смо имали три тренинга, сад ћемо имати исти број, а мечеви су нам јако битни. Најважније је да ми имамо вољу и жељу и да ко год буде на терену мора да пружи максимум.

        После Пољске вас очекује меч у Нишу са Белорусијом?

        - Победа против Белорусије је морање, другог избора немамо. Ако желимо да се квалификујемо за Европско првенство онда немамо право на кикс. Више нико није наиван, ни  Холандија, ни Литванија, ето Финска је победила Аустрију, тако да нема више таквих фаворита и сваку екипу морамо да схватимо озбиљно.

        Белорусија има добар тим?

        - Одлично се познају, дуго су на окупу. Истина не игра им Сергеј Рутенка, али је и поред тога Белорусија добар тим. Има ту момака жељних да се докажу, неће бити лако, али се надам најбољем. Ко год да игра мора да изгара на терену. Очекујем да Чаир буде испуњен до последњег места и да нам навијачи буду осми игра - закључио је Петар Ненадић.

        Спортски журнал
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари