Јермени траже од CAS Штефанеково злато

НЕЗАДОВОЉНИ ОДЛУКОМ СУДИЈА ДА ЗБОГ ПАСИВНОСТИ АРУТЈУЊАНА ДОДЕЛЕ ПОЕН НАШЕМ РВАЧУ

   Арутјуњан и Штефанек у Рију

        Олимпијски комитет Јерменије поднео је жалбу Суду за спортску арбитражу у Лозани (CAS) јер сматра да је Мигран Арутјуњан оштећен против Давора Штефанека у Рију.

        Јермени су незадовољни одлукама судија у финишу борбе, када су, при вођству Арутјуњана 1:0, због пасивности доделили поен Штефанку, који је донео злато српском рвачу.

       „Одузели су нам победу и златну медаљу на врло неморалан начин. Сада радимо све да је вратимо, уложили смо жалбу и чекамо резултате. Послали смо релевантне документе и видео записе и сада се обрађују. Учинићемо све да вратимо златну медаљу“, рекао је Самвел Геворгијан, тренер Арутјуњана, а преноси локални Спорт.

        Незадовољство није скривао ни сам Арутјуњан, истакавши да му је „отета златна медаља на Играма у Рију“.

        „Не желим објашњења и извињења, у Бразилу је била пљачка. За олимпијско злато тренирао сам 15 година и жао ми је што сам без њега остао због других људи“, рекао је Артјуњан и додао да је на церемонији доделе медаља планирао да сребро окачи Штефанеку око врата, али да се предомислио.

        Штефанек је златну медаљу, од укупно две колико је Србија донела из Рија, освојио у категорији до 66 килограма грчко-римским стилом.

        Б92
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари