МОК „променио плочу“: Руси ипак иду у Рио?

ОПТУЖБЕ НА ОСНОВУ СВЕДОЧЕЊА ЧОВЕКА ПРОТИВ КОГА ЈЕ У МОСКВИ ЈОШ 2012. ПОКРЕНУТ КРИВИЧНИ ПОСТУПАК

        Иако је Међународни олимпијски комитет најавио најригорознију казну за Русију због системског допинга, што су многи протумачили као избацивање целог тима са Олимпијских игара, претња је дан касније „појашњена“

        Међународни олимпијски комитет (МОК) је након извештаја Светске антидопинг агенције (WADA) о системском допингу најавио да ће предузети оштре мере, али је само дан касније „променио плочу“.

        Иако су многи ту претњу првог човека МОК Томаса Баха протумачили како би то могло да значи да ће Русима бити забрањен наступ на Олимпијским играма у Рију, стигло је појашњење.

        МОК неће суспендовати Русију са Игара у Рију, него ће казнити одговорне функционере, преноси „Скај спорт“.

        Комисија WADA јуче је оптужила Русију за махинације са допинг тестовима током Олимпијских игара 2014. године у Сочију, након чега се подигла велика прашина.

        Убрзо је реаговао и руски председник Владимир Путин, који је рекао да је у питању опасно мешање политике у спорт, као и да су докази последица сведочења човека са скандалозном репутацијом Григорија Родченкова, бившег шефа антидопинг лабораторије Русије, који живи у Лос Анђелесу, а против кога је у Москви још 2012. године покренут кривични поступак због кршења антидопинг правила.

        Недуго после тога стигло је појашњење из МОК да те оштре мере у ствари не значе да Руси неће видети Рио овог лета.

        Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари