Правила UEFA не важе за албанске клубове!

ИЗБАЧЕНИ СКЕНДЕРБЕГ ЗАМЕЊЕН ПАРТИЗАНИЈЕМ У КВАЛИФИКАЦИЈАМА

ЗА ЛИГУ ШАМПИОНА

Навијачи Албаније

  • UEFA радо кажњава за политичке транспаренте, али јој није сметало када је у Марсеју истакнут транспарент „Косово је Албанија”

        Изгледа да се правила UEFA не односе на Албанце, или бар имају посебне олакшице када су казне у питању. Наиме, прво је европска кућа фудбала избацила шампиона Албаније из квалификација за Лигу шампиона, ту одлуку је потврдио и арбитражни суд у Лозани (CAS), а онда је дошло до преокрета.

        Наиме, људи из Ниона су одржали хитан састанак и донели одлуку да Скендербег замени вицешампион Албаније - Партизани из Тиране!

        Да ствар буде још бизарнија Партизани су већ почели квалификације за Лигу Европе и у првом мечу су одиграли меч без голова са Слованом из Братиславе. У саопштењу на званичном сајту су навели да је сада тај меч отказан и да они могу да га играју ако желе као пријатељску утакмицу?!

        Сада ће Партизани играти са Ференцварошем (14. и 21. јула), што је додатна бизарност, јер би по логици ствари мађарски клуб требало да обезбеди директан пласман у треће коло квалификација због суспензије Скендербега.

        Уместо тога је Слован прошао у друго коло директно.

        Иначе, то није једина ствар која је засметала многима. Познато је да UEFA кажњава, бар новчано, за политичке транспаренте, поготово оне „Косово је срце Србије”, али им исто тако није сметало када је у Марсеју истакнут транспарент „Косово је Албанија”.

        Дакле, Албанци имају одређене посебне повластице код UEFA...

        Вечерње новости
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари