Ево како је Исланд саставио репрезентацију...

СПОЈИЛИ ЧВРСТИНУ ИЗ РУКОМЕТА СА ФУДБАЛОМ И НАПРАВИЛИ САСВИМ НОВУ ДИСЦИПЛИНУ

Славље Исланда

Пише: Г. Чворовић

        ИСЛАНД је све изненадио. „Рибари“ су прави хит ових дана у Француској. Многи се питају ко су, уопште, ти Исланђани? И шта је тајна њиховог успеха?

        Викиншки бедем је непробојан. У маленој, али отпорној државици мудро су се досетили да искористе све предности из једног другог спорта у коме имају међународни реноме, па су, тако, спојили чврстину из рукомета с фудбалским правилима и направили сасвим нову дисциплину. А ову теорију подгрева и начин на који изводе аут.

        Али, права је енигма, међутим, како су, тако малобројни као нација, успели да саставе фудбалски тим. За одговор како им је то пошло за руком побринуло се ни мање ни више него Министарство спољних послова из Рејкјавика. Доставили су тачан рачун, наравно кроз шаљиву игру бројки.

        Од укупно 332.529 становника, треба одузети 165.259 жена, пошто се ради о мушкој репрезентацији. Затим, отпада и 40.546 млађих од 18 лета као и 82.306 старијих од 35 година. За лоптом не може да трчи ни 22.136 гојазних, колико их има на овом острву укотвљеном у северном Атлантику између Гренланда, Норвешке и Велике Британије.

        Фудбал не могу да играју ни 1.246 заузетих пословним обавезама у туристичкој грани посматрања китова, 314 особа које прате опасност од земљотреса, 164 задужена за надгледање вулкана, 1.934 чобана овчара, 1.464 ангажована на шишању оваца, 23 банкара у затвору, 194 слепа грађанина Исланда, 7.564 тренутно болесна и 564 запослена у болницама, полицији и ватрогасној служби.

        Такође, 8.781 Исланђанин се тренутно налази на трибинама стадиона у Француској и здушно подржава своју репрезентацију, а не треба заборавити ни тимског лекара, психотерапеута, масера и водоношу, као и седморицу чланова стручног штаба националног фудбалског тима. Селектор не улази у ову математику, јер је Швеђанин.

        После подвлачења црте, остају тачно још 23 житеља Исланда, таман онолико колико их игра за репрезентацију на Европском првенству. Тако је „решена тајна“ избора до сада непобедивих играча.

        Вечерње новости
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари