На „Велодрому“ застава - „Косово је Албанија“

ЗБОГ СЛИЧНИХ ПАРОЛА ЧАВИЋ ИЗБАЧЕН СА ЕП, ЗАТВАРАНЕ ТРИБИНЕ

И ИЗРИЦАНЕ НОВЧАНЕ КАЗНЕ

        На „Велодрому“ у Марсеју, у првом реду трибине на којој су били Албанци, јасно је могао да се види транспарент са поруком:

        „Косово је Албанија“

        UEFA и да није хтела, није могла да не види поруку која је пренета целом свету.

        Подсећамо, управо је Дисциплинска комисија UEFA поруке „Косово је Србија“ својевремено окарактерисана као анти-албанске, политичке и расистичке, па су многи клубови чији су навијачи истицали такве пароле били кажњавани и новчано и затварањем дела трибине на којој је истакнут „спорни“ транспарент.

        Кажњавани су навијачи Локомотиве, Зенита, Пари Сен Жермена, а провукли се фанови Интера и Реал Мадрида, који због транспарената „Косово је Србија“ нису добијали казне, јер се радило о националним такмичењима.

        Најдаље, међународне организације отишле су 2008. када је наш пливач Милорад Чавић удаљен са Европског првенства у Ајндховену јер се на победничком постољу после трке на 50 метара делфин појавио у мајици са натписом „Косово је Србија“.

        Тада је саопштено да је то била „чиста политичка акција и повреда правила“.

        „Дисциплинска комисија LEN-а одлучила је да суспендује Чавића са даљег такмичења на Европском првенству“, наводи се у саопштењу те организације.

        UEFA је углавном била доследна у ставу да је мешање политике и спорта забрањено и кажњиво. Видећемо колико доследна...

        Кад су албански навијачи у питању, њихове провокације уперене ка Србима и Србији нису ретке, а сувишно је да подсећамо на Београд и „случај дрон“, када је истакнута застава такозване Велике Албаније, која обухвата делове данашње Црне Горе, Србије и Македоније.

        Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари