ФСС: Суперлига се игра од 23. јула до 21. маја…

ПО ДОНОШЕЊУ НОВОГ СТАТУТА ТЕ ОРГАНИЗАЦИЈЕ ЋЕ БИТИ ФОРМИРАНА ЕТИЧКА КОМИСИЈА

        Како је саопштено из ФСС, у јесењем делу шампионата, које ће трајати до 14. децембра, биће одиграно 21. коло. Зимска пауза трајаће до 18. фебруара, а плеј-оф и плеј-аут најјачег српског такмичења биће завршен 21. маја.

        ФСС је такође одредио да се финале Купа Србије игра 27. маја. У оквиру Купа Србије клубовима учесницима завршног такмичења почев од шеснаестине финала припада накнада у укупном износу од 33 милиона динара, а победнику тог такмичења припашће 10 милиона динара.

        Такмичарска сезона 2016/2017. за клубове Српских лига, први део почиње 13. августа, а завршава се 20. новембра 2016. године. Пролећни део сезоне стартује 11. марта 2017. и завршава се 4. јуна.

        Такмичарска сезона 2016/2017. Омладинских и Кадетских лига почиње 13. августа и траје у текућој години до 20. новембра. Наставак сезоне је 11. марта 2017, а крај 4. јуна.

        ФСС је у саопштењу навео да се по доношењу новог статута те организације бити формирана Етичка комисија, која ће имати овлашћења да у случају неких нерегуларности и нечасних радњи суспендује клуб, руководица, тренера или играча на дужи рок из фудбала.

        У складу са препоруком Европске фудбалске уније (UEFA) по питању коришћења додатних помоћних судија, у наредној сезони додатне помоћне судије биће коришћене само на појединим утакмицама, у складу са потребама такмичења.

        Извршни одбор је на данашњој седници у Старој Пазови, којом је председавао председник Славиша Кокеза, усвојио предлог ИО Струковне организације судија за чланове Судијске комисије ФСС.

        Изабрани чланови су Мирослав Радоман (председник Судијске комисије, делегира судије Супер лиге), Зоран Петровић (делегира контролоре Супер лиге), Милан Караџић (анализа Супер лиге), Душан Мракић, Ђорђе Жутић, Здравко Савић, Мирко Симић и Миле Гавриловић.

        Б92
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари