Стефановић пети на Светском купу у Минхену

КРАГУЈЕВЧАНИН ПОГОДИО „ДЕВЕТКУ“ КОЈА НИЈЕ БИЛА ДОВОЉНА ДА НАСТАВИ БОРБУ ЗА ОДЛИЧЈА

Милутин Стефановић

        Крагујевачки стрелац је у финале ушао као седми, у квалификацијама у којима су одлучивале нијансе.

        Тројица такмичара пласираних од седмог до деветог места забележили су идентичан резултат, што је по новим правилима, по којима се у квалификацијама рачунају и децимале, реткост.

        Стефановић, Немац Јустус и стрелац из Јерменије су „убили“ по 627,6. Одлучивала је последња серија, у којој је наш репрезентативац погодио одличних 105,3 кругова, заузео седмо место, Јустус је био осми, а Бабајан је отпао као девети.

        Од почетка финала Стефановић се селио од петог до шестог места. Пред 14. хитац, после ког испада петопласирани, Стефановић је за четвртопласираним Украјинцем Кулишом заостајао 0,8 кругова. Наш репрезентативац је погодио „деветку“ (9,7) која није била довољна да настави борбу за одличја у врло квалитетном финалу, па је остао на петој позицији.

        „Пето место је у оваквој конкуренцији више него задовољавајући пласман“, оцењује спортски директор ССС Срећко Пејовић, „На крају квалификација Милутин се мучио, били су му неопходни одлични хици да би се нашао у финалу. Успео је, али се због тога истрошио, па у финалу није пружио све што може“.

        Злато је освојио дебитант у светским куповима 19-годишњи Кинез Ксуее Кијан са 210,6 кругова, чиме је за један десети део круга надмашио светски рекорд земљака Хаорана Јанга са СК у Минхену 2013. године. Јанг је данас у квалификацијама био други, а у финалу седми. Финале је први завршио, као осмопласирани, олимпијски вицешампион Николо Кампријани, најбољи у квалификацијама.

        Миленко Себић је заузео 20, а Стеван Плетикосић 58. место.

        Сва тројица српских стрелаца МК пиштољем су кроз елиминације прошли у сутрашње квалификације. Дамир Микец је у својој групи био први са 568 кругова, укупно другим резултатом дана. Димитрије Гргић је погодио два круга мање, за треће место у истој групи, укупно четврто. Дебитант у Светском купу Душко Петров је „убио“ 550 кругова, заузео 21. позицију у својој групи и нашао место у квалификацијама у којима ће гађати 70 стрелаца.

        Б92
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари