Бедеч и Младежић на корак од Олимпијаде

СРПСКИ КАЈАКАШИ СЕ ПЛАСИРАЛИ У ФИНАЛЕ СВОЈИХ ДИСЦИПЛИНА

НА СВЕТСКОМ КУПУ У ДУИСБУРГУ

        Кристина Бедеч је у среду била четврта у квалификацијама са 1:53.662 минута али је другим местом у полуфиналу на 500 метара изборила финале које је на програму четвртак од 9:30ч.

        Страхиња Младежић је заузео друго место у квалификационој групи са 3:57.87 минута и директно се пласирао у финале, које се у његовој дисциплини, кануу на 1000 метара, вози у четвртак од 9:45. По двоје најбољих иде у Рио.

        Актуелни Светски куп у кајаку и кануу представља квалификације за Олимпијске игре у Рио де Жанеиру, Србија већ има седам посада, десеторо такмичарка и такмичарки у Рију.

        Бедећ и Младежић ће у четвртак имати прилику да им се придруже и овере визу за Игре у Бразилу које су на програму од 5-21. августа.

        Остали наши такмичари наступиће у Дуисбургу од петка до недеље, а Светски купови, овај и следећи у чешким Рачицама биће и одлична проба пред наступ на Играма.

        Паракајакаш Вук Радовановић у дисцплини КЛ2 200m квалификације завршио на трећој позицији у својој квалификационој групи (51.475 секунди) да би у полуфиналу са временом 48.411, колико му је требало да превесла деоницу од 200m метара, заузео пето место и тиме довеслао до Б финала и борбе за пласман од 10 до 18 места.

        Паркајакаш Арсен Арсеновић у дисциплини КЛ3 200m у квалификацијама био је трећепласирани са временом 44,181 секунда. У полуфиналу иако је поправио време (42.893 секунде) завршио је трку на четвртој позицији што је било довољно за Б финале које се сутра весла од 11:20 часова.

        Б92
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари