Тео: Могло је да буде лакше, ал' је овако слађе

ПЛЕЈМЕЈКЕР ЦСКА БИО ЈЕ РАЗУМЉИВО ОДУШЕВЉЕН ПОСЛЕ ОСВАЈАЊА

ПРВЕ ТИТУЛЕ ПРВАКА ЕВРОПЕ

   Милош Теодосић

        Московљани су победили Фенербахче са 101:96 после продужетка, а Теодосић је био најкориснији играч финалне утакмице са 19 поена, 7 асистенција и 5 скокова.

        Некадашњи играч ФМП Железника је тако напокон скинуо клетву освојивши титулу Евролиге на свом седмом завршном турниру.

        „Сви они који су мислили да Тео не може да освоји, ето посрећило се и мени да освојим. Искрено, нисам знао да је ово овако један леп осећај и потрудићу се да убудуће буде још више трофеја“, рекао је Теодосић и додао:

        „Радићу још јаче да их освојим још више. Дали смо све што смо имали у себи. Играли смо добру одбрану, показали смо тимски карактер. Поносан сам на момке, знам колико смо радили током целе сезоне., рекао је српски капитен.

        ЦСКА је током већег дела меча имао предност, водио је и са 21 поеном разлике, али је Фенербахче успео да се врати и одведе утакмицу у продужетак. У додатних пет минута, Московљани су били бољи и на крају славили.

        „Могло је да буде мало лакше, али је овако слађе. Изгубили смо предност од 20, али смо показали у завршници да имамо срце и да смо сазрели као тим и да можемо да играмо и овако велике утакмице. Они су у другом полувремену играли изванредно у одбрани, а и судије су им дозволиле у неким тренуцима да играју прљавије него што би смели... Али, опет, тако играју на Нанда (Де Колоа) и на мене током целе године, мање-више смо се навикли“, рекао је Теодосић за Спортклуб.

        Плеј Московљана додао је да је поносан на трофеј.

        „Ни у својим највећим сновима нисам могао да замислим како изгледа освојити овај трофеј - тек за неколико дана, ако не и више, бићемо свесни шта смо урадили. Био сам већ део оваквих лудих утакмица, али нажалост сам их све губио. Вредан рад свих ових година се исплатио, поносан сам на овај трофеј“.

        Б92
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари