„Кад је Тадић на нивоу, нема много бољих“

КУМАН ХВАЛИ ТАДИЋА ЗБОГ СКОРАШЊИХ ПАРТИЈА, АЛИ ВЕРОВАТНО

И КАКО БИ ГА УБЕДИО ДА ПРОДУЖИ УГОВОР

Роналд Куман и Душан Тадић

        Са четири асистенција и два гола у последње три утакмице Душан Тадић је значајно поправио свој учинак ове сезоне у Премијер лиги и поправио га у односу на своју „руки“ годину у Енглеској. Стрелац осам голова и асистент за још 11 тако се попео веома високо на листи „најкретивнијих“ фудбалера иза Озила и Ериксена, док су још четворица уписала исти број асистенција као он.

        То су Ријад Махрез, Димитри Паје, Џејмс Милнер и Давид Силва, па се може рећи да се ради о одабраном друштву.

        Он је добро почео годину, имао пад око Нове године, али се пред крај сезоне поново „разбудио“ и подсетио Кумана зашто га је довео из Твентеа.

        „Тешко је бити целе сезоне на високом нивоу, увек има успона и падова, а он је у овом тренутку врло свеж и зато толико асистира и постиже голове“, хвалио га је Роналд Куман.

        Појавила се информација да је средином сезоне Тадић био незадовољан минутажом и да би због тога могао да напусти „свеце“.

        „Он је наш кључни човек у нападу. Када игра на свом највишем нивоу, он је један од најбољих. Лукав је играч, снажан, има страшну леву ногу...“, казао је холандски стручњак.

        „У односу на прошлу сезону има много више самопоуздања и довољно слободе на терену“, подвукао је Куман.

        За Тадића се претходних месеци распитивала Рома, али је питање да ли би му италијански фудбал одговарао. Добром формом у финишу првенства само је себи повећао цену...

        Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари