Српски стрелци на олимпијском стрелишту

СРБИЈУ ЋЕ НА СВЕТСКОМ КУПУ У РИО ДЕ ЖАНЕИРУ ПРЕДСТАВЉАТИ ДЕСЕТОРО ТАКМИЧАРА

Ивана Максимовић, Андреа Арсовић и Драгана Тодоровић

  • Посебно је важно да осетимо малокалибарско стрелиште које је на отвореном, па је специфично. Користиће нам да видимо да ли је ветровито и на каквом је терену - рекла је Андреа Арсовић

        Репрезентативка Србије у стрељаштву Андреа Арсовић рекла је да ће учешће на Светском купу, које се одржава у Рио де Жанеиру, такмичари искористити да се упознају са условима на стрелишту на коме ће се одвијати такмичења на Олимпијским играма овог лета у том граду.

        Како се наводи у саопштењу, репрезентацију Србије ће на Светском купу у Рио де Жанеиру, који траје до 24. априла, представљати десеторо стрелаца: Андреа Арсовић, Ивана Анђушић Максимовић, Стеван Плетикосић, Милутин Стефановић, Миленко Себић (пушка), као и Јасна Шекарић, Зорана Аруновић, Бобана Величковић, Дамир Микец и Димитрије Гргић (пиштољ).

        - Свима је изузетно важно учешће на другом овогодишњем Светском купу, јер је то предолимпијски турнир. Такмичићемо се на стрелишту на коме ће бити одржане Олимпијске игре, упознаћемо се с предностима и манама. Посебно је важно да осетимо малокалибарско стрелиште које је на отвореном, па је специфично. Користиће нам да видимо да ли је ветровито и на каквом је терену - рекла је европска првакиња ваздушном пушком Андреа Арсовић.

        Арсовић и Анђушић Максимовићева ће се у суботу такмичити у дисциплини ваздушна пушка, а Дамир Микец и Димитрије Гргић пиштољем.

        Стрелци су први српски спортисти који ће упознати олимпијско борилиште и надају се да ће имати прилике да виде још неке објекте, као и олимпијско село.

        - Трудићемо се да сакупимо што више утисака и пренесемо их осталим нашим спортистима - навела је Анђушић Максимовићева.

        Олимпијска вицешампионка малокалибарском пушком једина је од српских стрелаца учествовала на првом овогодишњем Светском купу у Бангкоку. Она се пласирала у два финала, ваздушном пушком је била седма, а малокалибарским оружјем осма.

        Конкуренција на Светском купу у Рио де Жанеиру је јака. Ваздушном пушком у суботу ће гађати 81 такмичарка, а ваздушним пиштољем 70 стрелаца. Прва финала на програму су у суботу поподне и увече по средњоевропском времену.

        Вечерње новости
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари