Хокеј: Србија брани бронзане медаље на СП

СЕНИОРСКА РЕПРЕЗЕНТАЦИЈА СРБИЈЕ ОТПУТОВАЛА ЈЕ У ЧЕТВРТАК ПОПОДНЕ У ШПАНСКУ ХАКУ

        Србија ће од 9. до 15. априла играти на Светском првенству Дивизије II, Групе А.

        После припрема које су окончане јутрошњим тренингом у леденој дворани „Пионир”, током којих је кроз програм који је водио селекторски тандем Марко Ковачевић (први тренер) и Немања Јанковић (помоћни тренер) прошло тридесетак кандидата, 22 играча који ће представљати Србију на шампионату света отпутовала су летом преко Цириха у Барселону, одакле их очекује трансфер до малог скијашког центра у шпанским Пиринејима.

        Србија ће на Светском првенству у Шпанији покушати да одбрани бронзане медаље освајане на оба претходна шампионата, у Београду 2014. и Рејкјавику 2015, а ривали у том настојању биће јој селекције Белгије, Исланда, Кине, Шпаније и Холандије, са којом се „орлови“ састају у првом мечу на турниру, у суботу од 16.30 часова. „Лале“ су први фаворит за пласман у виши ранг такмичења (Дивизија И, Група А) из којег су елиминисани прошле сезоне, док се наша репрезентација и домаћин турнира надају да би у том настојању могли да им помрсе рачуне.

        „Имамо екипу која излази из одличне завршнице сезоне у плеј-офу домаћег првенства. Имамо највиши циљ, идемо ка њему и мислим да можемо да прођемо веома добро. Дефинитивно ,пуцамо’ на прво место, па ћемо видети како ће све то да изађе. Ниво хокеја који имамо је много бољи него што је икада био у новијој историји сениорске репрезентације“, рекао је неколико дана пред пут Немања Јанковић, помоћни тренер националног тима.

        „Орлови“ су се са селекцијом Холандије састали и пре два месеца на квалификационом турниру за одлазак на Зимске олимпијске игре одржаном у Кортини д'Ампецо. Наш први противник на СП у Хаки је тада тријумфовао резултатом 7:3, иако су српски „оклопници“ до саме завршнице утакмице имали активан резултат.

        Наша репрезентација у односу на тај турнир биће јача за два изузетно значајна играча - Марка Сретовића, најбољег асистента националног тима и првог поентера лањског Светског првенства на Исланду, односно, Николу Бибића, једног од наших најбољих бекова у последњој деценији. Обојица су имали одличне сезоне у Шведској, односно Канади, што би требало да донесе велики квалитет и у игри нашег тима на турниру у Пиринејима.

        Ковачевић се одлучио за следећих 22 играча који ће бранити националне боје Србије:

        голмани: Арсеније Ранковић, Петар Степановић;

        бекови: Стефан Илић, Марко Бркушанин, Драган Комазец, Алекса Луковић, Угљеша Новаковић, Роберт Сабадош, Павле Подунавац, Никола Бибић;

        нападачи: Марко Миловановић, Павел Поправка, Димитрије Филиповић, Ненад Раковић, Срђан Ристић, Немања Вучуревић, Никола Керезовић, Мирко Ђумић, Петар Новаковић, Марко Сретовић, Лазар Лештарић и Урош Бјелогрлић.

        Турнир се игра по лигашком систему (свако са сваким), а само победник избориће пласман у Дивизију I, Група Б, док се најслабији тим сели у Б групу друге дивизије.

        Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари