Шпановић: Државни рекорд, па титула на СП

У БЕОГРАДУ ЋЕ СЕ СУТРА ОДРЖАТИ МЕЂУНАРОДНИ МИТИНГ

„SERBIAN OPEN INDOOR MEETING“

Ивана Шпановић и Драгутин Топић

  • Последње велико такмичење које сам имала код куће је било првенство Европе за јуниоре 2009. године - присећа се српска атлетичарка

        Српска скакачица у даљ Ивана Шпановић рекла је данас да јој је циљ да на атлетском митингу у Београду обори државни рекорд у дворани, што ће бити најава борбе за златну медаљу на Светском дворанском првенству.

        - Сутрашњи митинг у Београду биће последње такмичење пре Светског првенства у САД, које ме чека 18. марта. И квалификације и финале су у једном дану, тако да ће и то бити нека врста митинга. Ово ће бити последња провера у сваком смислу, а не могу да тражим ништа боље од наступа пред домаћом публиком. Учинићу све да надмашим свој државни рекорд у дворани од 6,98 метара - рекла је Шпановићева новинарима у Београду.

        У Београду ће се сутра одржати међународни митинг „Serbian open indoor meeting“, којим ће званично бити отворена атлетска дворана на Бањици.

        Ивана Шпановић је навела да једва чека да види дворану и да се такмичи пред домаћом публиком.

        - Последње велико такмичење које сам имала код куће било је првенство Европе за јуниоре 2009. године. Знам да сам тада због публике и целе атмосфере скочила много даље него што сам физички била спремна.

        - Припреме су текле добро, добро смо кренули сезону, међутим, онда је уследила мала повреда... Сад је све у реду, нема болова и сутра ћу наступити онако како се спреман за свако битније такмичење - додала је она.

        На питање новинара да ли је циљ на Светском првенству златна медаља и скок преко седам метара, Шпановић је навела: „Да... То сте ви рекли“.

        - Већ знам ко ће се такмичити, неће се појавити актуелна светска првакиња из Пекинга (Тијана Бартолета). Када се причало о Светском првенству у САД прошле године, били смо подељених мишљења да ли да идемо или не. Ја сам баш због тога што је у Америци била изричита да желим да идем. Не постоји више никакав страх од конкуренције, знам колико вредим и колико могу да скочим, па ако тај скок буде довољан за злато, супер - казала је Ивана Шпановић.

        Она је истакла да је ове године све подређено Олимпијским играма у Рио де Жанеиру.

        - С тренером сам морала да направим договор да ћемо ићи на светско и европско првенство уколико то не будем доживљавала превише емотивно и ако се не будем само томе посветила, јер се зна да је Рио најбитнији. Идем на Светско првенство са амбицијом да скочим што даље и да постанем светска првакиња, јер немам ту титулу... Али, све је подређено Рију - закључила је Шпановић.

        Вечерње новости
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари