„Орлићи“ без Шапоњића, а можда и Јовића...

ТАНДЕМ КОЈИ ЈЕ ПОСТИГАО ДЕВЕТ ГОЛОВА У КВАЛИФИКАЦИЈАМА НЕЋЕ БИТИ У НЕМАЧКОЈ

Лука Јовић И Иван Шапоњић

        Омладинска фудбалска репрезентација Србије, званични шампион Европе и света, неће моћи да рачуна на стрелца пет голова у току квалификација за ЕУРО 2016, Ивана Шапоњића, а упитан је и његов саиграч из Бенфике, стрелац четири поготка до сада, Лука Јовић!

        Селектор „орлића“ Бранислав Николић позвао је бивше центарфорове Партизана и Црвене звезде за генералну пробу пред финални турнир у Пазови, утакмицу са Шпанијом, у нади да ће имати и Шапоњића и Јовића за мечеве са Француском, Данском и Црном Гором, али...

        Шапоњић неће играти, пошто му португалски клуб то не дозвољава, саопштио је данас Фудбалски савез Србије. Омладинска репрезентација Србије ће 2. марта играти пријатељску утакмицу против Шпаније у у Старој Пазови и то ће бити последња провера пред мечеве елитне рунде квалификација за пласман на Европско првенство, које ће се одржати од 11. до 24. јула у Немачкој.

        Селектор Бранислав Николић неће моћи да рачуна на Шапоњића, пошто му је Бенфика забранила да се одазове позиву из државног тима. Други тим Бенфике, за који наступа Шапоњић, има обавезе у другој лиги, па ће бивши фудбалер Партизана пропустити дуел са Шпанијом.

        Како се наводи на сајту ФСС, неизвестан је наступ Луке Јовића, који је такође играч Бенфике.

        „Меч са Шпанијом је за нас веома важан, јер се ради о последњој провери пред утакмице у квалификацијама за Европско првенство, али како то није термин FIFA онда ни клуб нема обавезу да пусти играча. С друге стране, радује нас чињеница да ће Лијанко Војновић који игра за бразилски Сао Пауло, дебитовати за репрезентацију Србије“, рекао је директор млађих селекција ФСС Митар Мркела.

        Србија ће бити домаћин квалификација, од 24. до 29. марта, а противници ће јој бити Француска, Данска и Црна Гора.

        Поставља се питање како је могуће да UEFA заказује финалне турнире квалификација у терминима у којима клубови нису дужни да пусте играче да учествују... У току календарске године постоји сасвим довољно званичних FIFA термина, како за квалификације, тако и за пријатељске утакмице, али је UEFA своје квалификације заказала - ван тих термина!

        Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари