Симоновић: У Нишу увек одлична атмосфера

КУП НИЈЕ КЛАСИЧНО ТАКМИЧЕЊЕ, ИГРАЈУ СЕ ТРИ УТАКМИЦЕ У ТРИ ДАНА,

ЧЕКА НАС ИЗУЗЕТНО ТЕЖАК ПОСАО

  Марко Симоновић

        Кошаркаши Црвене звезде од почетка сезоне играју у напорном ритму, а ове недеље их чека одбрана првог трофеја - Купа Радивоја Кораћа.

        Домаћин финалног турнира од четвртка до недеље биће нишка дворана „Чаир“, док ће ривал „црвено-белима“ у четвртфиналу бити члан Кошаркашке лиге Србије Смедерево 1953.

        Звезда је у последње три године била неприкосновена у Купу Кораћа и први меч ће одиграти у петак од 21 час.

        „Куп није класично такмичење, пошто се играју три утакмице у три дана. Мислим да нас чека изузетно тежак посао, али идемо у Ниш да дамо све од себе и покушамо да нападнемо први трофеј ове сезоне. Имамо проблеме са повредама у тиму, али надам се да ћемо до почетка финалног турнира бити комплетни. Свесни смо да је увек теже одбранити трофеј, него га освојити, с тог аспекта нам је додатно отежан посао, али ћемо се борити“, наглашава Симоновић.

        Симоновић истиче да је Ниш увек био сјајан домаћин Купа и позвао је све љубитеље кошарке да дођу и уживају у добрим утакмицама.

        „У Нишу је увек одлична атмосфера и заиста волим да играм тамо. Верујем да ће трибине бити испуњене до последњег места и да ће то бити још један прави кошаркашки празник. Сигуран сам да ће сви љубитељи кошарке имати шта да виде и уживати у квалитету приказане игре свих тимова“, рекао је крилни кошаркаш Звезде.

        Уколико успешно савладају прву препреку, кошаркаше Звезде у полуфиналу Купа чека сусрет са бољим из дуела Партизана и ФМП Железника. Преостале парове четвртфинала чине Мега Лекс и Константин, односно Металац и Борац. Куп Радивоја Кораћа ће означити само наставак напорног низа утакмица за Црвену звезду, а одмах после финалног турнира у Нишу Симоновића и саиграче очекује наставак борбе за пласман међу најбољих осам тимова у Евролиги.

        „Резултат који смо до сада остварили у Евролиги је изванредан. Слабије смо започели групну фазу, али смо се потом подигли и показали квалитет и потенцијал које поседујемо. Не оптерећујемо се пласманом у Топ8, идемо од утакмице до утакмице. Жељни смо доказивања, очекује нас веома тежак период и битно је да га сви дочекамо максимално спремни“, истакао је Симоновић.

        Наредна утакмица кошаркаше Црвене звезде у Евролиги чека 26. фебруара, када ће дочекати Анадолу Ефес. Пред тај сусрет, „црвено-бели“ држе треће место у групи Е Топ16 фазе са четири победе и три пораза, а испред њих су само Фенербахче и Локомотива Кубањ.

        Б92
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари