Вестерман: Партизан свима нама прва љубав

МИСЛИМ ДА СУ СВИ ИЗ НАШЕ ГЕНЕРАЦИЈЕ ОТИШЛИ ИЗ КЛУБА

СА ИДЕЈОМ ДА СЕ ЈЕДНОГ ДАНА ВРАТЕ

Лео Вестерман

        Некадашњи кошаркаш Партизана Лео Вестерман истакао је у интервјуу за портал „Mozzart sport” био веома срећан када је сазнао да његов учитељ из времена проведеног у клубу из Хумске Душко Вујошевић долази у Лимож.

        - Нећу да лажем, сви знају колико Дулета ценим и поштујем. Он је мој духовни и кошаркашки отац, са 20 година сам добио велику шансу да одем у Партизан и радим са њим, то је био најбољи период у мојој досадашњој каријери. Уживам у сваком дану рада са њим, драго ми је што сада поново сарађујемо, осећам са одлично - рекао је Вестерман, откривши да је и његов земљак и саиграч из Партизана Жофри Ловерњ био веома срећан када је чуо да Вујошевић седа на клупу француског првака.

        - Причао сам саиграчима о свом искуству са Дулетом из Партизана, пробао сам да им објасним шта их чека. Мада, увек је другачије када сам искусиш нешто него када слушаш приче. Виде они сада, из дана у дан, какву радну етику има Дуле и шта жели од нас. Уосталом, то је много важније од било какве приче - каже плејмејкер за „Mozzart sport”.

        Француски репрезентативац истакао је да је главни циљ Лиможа у текућој сезони, без обзира не нешто слабије резултате, одбрана шампионског трона у шампионату који је, према његовим речима, веома изједначен са неколико екипа које за себе могу да кажу да су кандидати за титулу.

        - Наравно да верујем да можемо да одбранимо шампионску титулу у Француској, то је наш најважнији циљ ове сезоне. Лига је тешка, свако сваког може да победи. Можеш да будеш први на табели, а да изгубиш од фењераша. Сви играчи су атлетски, физички јаки, скачу, брзо трче, то је прилично слободна кошарка. Екипе имају доста успона и падова. Тактички нису баш толико потковане, па зато имају проблема у европским такмичењима. Али, лига напредује из године у годину.

        Истакао је Вестерман и да му је драго што се Лимож прати у Србији, као и то што навијачи Партизана нису заборавили партије које су он и саиграч у Лиможу Бо Мекејлеб пружали док су носили црно-бели дрес, који и даље пуно значи француском кошаркашу.

        - Наравно да у неком тренутку каријере могу себе опет да замислим у дресу Партизана, то је једна од мојих највећих жеља. Мислим да су сви из те наше генерације, Лучић, Милосављевић, Жофре, отишли из клуба са идејом да се једног дана врате. Партизан нам је свима прва љубав. Нико у Европи то не разуме, али ми тачно знамо о чему причамо. Било нам је сјајно, постали смо велики пријатељи. И даље смо у контакту - рекао је, између осталог, Лео Вестерман.

        Вечерње новости
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари