Перић: Није срамота изгубити од Француске…

РУКОМЕТАШИ СУТРА ИГРАЈУ ПРОТИВ МАКЕДОНИЈЕ

УТАКМИЦУ ПОСЛЕДЊЕГ, ТРЕЋЕГ КОЛА  

Дејан Перић

        Селектор мушке рукометне репрезентације Србије Дејан Перић изјавио је данас да пласман у другу фазу Европског првенства у Пољској зависи само од његове екипе и да у утакмици последњег кола против Македоније очекује беспоштедну борбу пошто би тај дуел могао да обележи каријере свакога у српском тиму.

        „Морамо да нађемо начин да изађемо из групе, у складу са нашим циљем, пласманом на Олимпијске игре. Знамо шта би значио неодлазак на то такмичење и много тога је бачено на једну утакмицу. Све зависи од нас. Показали смо да имамо квалитет. Постоји велика жеља да се циљеви достигну“, рекао је Перић, саопштио је Рукометни савез Србије.

        Рукометаши Србије сутра од 18.15 играју против Македоније утакмицу последњег, трећег кола Групе А на Европском првенству у Пољској. Обе екипе су претрпеле по два пораза у групи, па ће победа у сутрашњем дуелу бити потребна за пласман у другу фазу. Србија је синоћ изгубила од Француске са 26:36.

        „Нико није успео када је нешто зависило од њега, а да није у то веровао. Не знам шампиона без притиска. Не знам успешне екипе које нису знале да се носе са стресом и императивом победе. Није срамота изгубити од Француске. Они нису репер за неке ствари. Наша репрезентација ће против Македоније изаћи на терен с великом жељом и мотивом да остане на великом такмичењу. Верујем у своје играче“, рекао је Перић.

        Перић је навео да је голман Дарко Станић „неупитан, јединствен и посебан“ и да ће бити забележен у аналима светског рукомета.

        „Одбрана ће покушати да му олакша посао. Респект који има код већине играча македонске селекције је заслужен. Металург и Македонија су клуб и земља који Дарка памте. Он од себе много очекује, добро зна колики импулс даје екипи својим учинком. Ова утакмица, по много чему, може обележити наше каријере. Од играча тражим да изгарају једни за друге. Само дисциплинован тим може далеко. На добром смо путу“, рекао је он.

        Селектор је навео да македонски тим игра брз рукомет и квалитетну одбрану и да има искусне играче у нападу, али да је жалосно што две бивше југословенске екипе одлучују о пласману у другу фазу.

        „Уиграни су и имају систем који спроводе. Ова утакмица је посебна јер носи драж регионалног дербија, две селекције из бивше државе. Македонци би у таквој утакмици волели да имају било ког другог противника. Жалосно је да две репрезентације из бивше Југославије одлучују о опстанку, јер обе заслужују пласман у другу фазу“, рекао је Перић.

        Он је навео да се српска и македонска репрезентација добро познају и да ће нијансе одлучивати.

        „Биће то борба на сваком делу терена, за сваки гол. На агресивну игру Македонаца бићемо спремни да узвратимо. Победу морамо да градимо из одбране“, рекао је Перић.

        Репрезентативац Србије Мијаило Марсенић рекао је да његова екипа има велику шансу да прође у другу фазу, ако против Македоније понови игру из првог меча на турниру са Пољском.

        „Знамо шта доноси победа против Македоније. Очекивало се да тај меч буде одлучујући. Ако поновимо игру из првог меча с Пољацима, имамо велику шансу да изборимо други круг“, рекао је он.

        Марсенић је добио црвени картон против Пољске, а два пута је искључен у дуелу са Француском. Он је рекао да је критеријум суђења престрог, али да је његова екипа одиграла лоше у другом полувремену са Француском.

        „У одбрани смо били лоши свих 60 минута. Французи су преозбиљна екипа за нас у овом тренутку“, додао је он.

        Репрезентативац Србије Илија Абутовић, који игра за скопски Вардар, рекао је да његовој екипи највећа опасност прети од Стојанчета Стоилова и Кирила Лазарова.

        „Надао сам се да неће доћи до ситуације да се све решава с Македонијом. Мораћемо да одиграмо много јаче у одбрани. Нисмо играли добро до сада. Пријаће дан паузе, да се спремимо психички и физички и одиграмо утакмицу 120 одсто. Биће тешко и неизвесно. Њихова предност је што су дуго заједно, играли су многа такмичења“, рекао је Абутовић и додао да се Македонци можда највише прибојавају голмана Станића.

        Вечерње новости
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари