Марија вечерас боксује за титулу првака света

НАША ШАМПИОНКА, КОЈА ПОСЛЕДЊИХ ОСАМ ГОДИНА ЖИВИ

И РАДИ У ПРАГУ, НЕ СУМЊА У УСПЕХ

Марија Пејаковић са тренером

  • Победа над Вукељом води до мечева у САД за апсолутног шампиона. Очекује ме велики меч и сигурна сам да нећу пропустити шансу - каже Марија

        УКОЛИКО обреновачка амазонка Марија Пејаковић вечерас у рингу у Дјечину тријумфује у мечу у 10 рунди против Хрватице Дајане Вукеље и окити се титулом првака света у WBC верзији, већ у мају, најкасније у јуну, чекају је борбе са америчким боксеркама Соњом Ларнакис или Мартом Салазарас у федерацијама WBO и WBE.

        Наша шампионка, која последњих осам година живи и ради у Прагу, не сумња у успех. У досадашњих осам професионалних мечева, има исто толико победа, а пре него што је почела да боксује имала је више од 150 борби у савате боксу и фул контакту. До сада из ринга није изашла поражена.

        - Очекује ме велики меч и сигурна сам да нећу пропустити шансу - каже Пејаковићева за „Новости”. - Пре две године сам била првакиња света у суперсредњој категорији, а из ринга сам привремено изашла у недостатку мотива, јер нисам имала достојну противницу.

        Марија Пејаковић је постала познато име у свету женског бокса 2008. када је у Сарајеву освојила титулу у суперсредњој против Жаклине Флукс.

        - Марија је чекала шансу и дочекала је - објашњава Милутин Илић, Маријин тренер и менаџер. - Указала се прилика да наша боксерка поново заблиста, будући да све три федерације траже нове шампионе. У женском боксу у апсолутној категорији у свету има око 120 такмичарки, од којих је ове године боксовало око четрдесетак. Марија је најбоља, а то ће и доказати до половине 2016.

        Вечерње новости
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари