Бошковић размишља о свему осим о оставци

СЕЛЕКТОР РУКОМЕТАШИЦА ЗА ДЕБАКЛ КРИВИ ЛОШ ДАН,

А ТВРДИ ДА СУ ЗАЦРТАНИ ЦИЉЕВИ ИСПУЊЕНИ

Саша Бошковић

        Женска рукометна репрезентација Србије је доживела дебкла на Светском првенству у Данској, остала без шанси за Олимпијске игре у Рију, а и поред свега тога селектор Саша Бошковић размишља о свему осим о оставци.

        То је потврдио и у образложењу које је доставио савезу.

        - Одлуком УО РСС сам пре четири године постављен за селектора женске сениорске репрезентације. На то место сам постављен са јасним и конкретним циљевима и задацима до краја СП 2013. године. За то време смо се пласирали на ЕП 2012. године (4. место), отишли на Медитеранске игре 2013. године (злато), освојили смо сребрну медаљу на СП - анализира Бошковић.

        После тога му је продужен уговор до октобра 2016. године где су постављени нови циљеви.

        - Циљеви су били одлазак на ЕП 2014. године (није остварен пласман у други круг), одлазак на СП 2015. године (добијена вајлд-карта), сами себи смо наметнули циљ одлазак на ОИ 2016, затим одлазак на Универзијаду 2015. године (бронза), одлазак на ЕП 2016.

        Иако није урађено ништа од онога што је заиста битно, његова позиција на клупи националног тима се не мења.

        - Имао сам подршку руководства РСС, али не и дела јавности, ни ја ни играчице које су наступале за репрезентацију. Више пажње је било усмерено ка играчицама које су одбиле да играју за репрезентацију, јер не играју за селектора, него за Србију (Лекић, Дамњановић, Цвијић, Томашевић). У тој изнуђеној ситуацији смо играли бараж за СП, изгубили у укупном скору од Румуније, али смо добили специјалну позивницу. Из наведеног се види да је стратегија стручног штаба била одлазак на сва велика такмичења (Универзијада, Медитеранске игре, ЕП, СП, ОИ).

        Селектор наставља са објашњењима.

        - Циљ је да у два Олимпијска циклуса Србија освоји једну од медаља, стратегија је испуњена и као селектор са мувек у функцији рукомета, репрезентације УО РСС и Скупштине РСС. Када се сумирају резултати и направе анализе одговор је да увек може боље. Много боље смо играли на СП ове године него на ЕП прошле (иако сом наступали са играчицама које су одбиле да играју за Србију).

        Осврнуо се на дебакл од Холандије(36:20).

        - Добро смо одигрлаи утакмице у групној фази, изгубили смо од Холандије, имали смо лош дан, а они су одиграли меч на највшием могућем нивоу. И пре СП сам најављивао да не бих желео да играмо са њима. Ипак, постављен је нови систем игре које су девојке одлично прихватиле, а за то је потребно време и велики број оваквих утакмица. Помак у игри се види и нормално је да ће играчице сазревати кроз тај процес и играти боље и квалитетније, а најважније је да верују у то што раде и да су показале то односом на тренингу и утакмицама.

        На крају је говорио о наредним потезима.

        - Следи подношеље извештаја УО РСС, добра анализа, план и програм шта девојке треба у перспективи да раде да би што квалитетније репрезентовали своју земљу. Коју год одлуку да донесе УО, ја ћу је прихватити, јер сам ја војник рукомета, Шумадинац, Србин и увек сам спреман да служим УО РСС, Скупштини РСС и држави Србији - закључио је Саша Бошковић.

        Остаје само да се види да ли ће коначно селектор добити отказ или ће му бити пружена подршка...

        Вечерње новости
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари