Погледајте како је руска авијација уништила колону камиона-цистерни у провинцији Алепо

ЗА ОСАМ ДАНА ИЗВЕЛА 1.458 УСПЕШНИХ НАПАДА

У ЈОШ ШЕСТ СИРИЈСКИХ ПРОВИНЦИЈА

Игор Конашенков

  • ГЕНЕРАЛ КОНАШЕНКОВ: Током протекле недеље ликвидирали смо у провинцијама Латакија и Хама неколико главешина терориста. Терористи трпе озбиљне губитке, деморалисани су и покушавају да напусте своје положаје. Тако су у провинцији Хомс терористи напустили позиције у околини висова Џебел Рмили, Хазм ел Абјад и Вади-Саја
  • Министарство одбране РФ објавило снимке који показују ударе по колони камиона у провинцији Алепо који су превозили нафту (први видео), авио-налет на велико складиште Исламске државе у провинцији Идлиб (други видео) и удар по тренажном кампу Џебхат ан-Нусра у провинцији Алепо (трећи видео)

        РУСКА авијација је за недељу дана ликвидирала неколико главешина терориста у Сирији, саопштио је портпарол Министарства одбране РФ генерал-мајор Игор Конашенков, пише ТАСС.

        Конкретно, по његовим речима, у провинцији Латакија уништен је блиндаж с главешином Абу-Абдуом, а ликвидирани су и други командири.

        „Такође, током ове недеље ликвидирано је још неколико главешина у предграђима места Ел Латамна у провинцији Хама“ - изјавио је он. Осим тога, рекао је генерал, код места Мурек у провинцији Хама уништено је велико складиште оружја и муниције терориста.

        По речима Конашенкова, неколико ваздушних напада бомбардери Су-24М извели су на велико упориште терориста на важном вису у околини места Кесаб у провинцији Латакија. Услед првог напада експлодирало је складиште муниције, током другог и трећег налета уништене су артиљеријска и минобацачка батерија, као и скровишта терориста, појаснио је генерал. 

        „Након прецизних удара наше авијације, тај вис су заузеле сиријске владине снаге“ - нагласио је он.

        Терористи у Сирији трпе озбиљне губитке, деморалисани су и покушавају да напусте позиције, изјавио је Конашенков. 

        „Све чешће бележимо, а те информације се потврђују преко различитих канала, да терористи трпе озбиљне губитке, деморалисани су и покушавају да напусте своје положаје. Тако су у провинцији Хомс терористи напустили позиције у околини висова Џебел Рмили, Хазм ел Абјад и Вади-Саја“ - казао је он.

        Генерал је навео да је у околини града Хнефис, који се налази у тој провинцији, руска војска открила маскирано командно место терориста из којег су координирали артиљеријску ватру по насељеним местима.

        „Авијација је потпуно уништила тај објекат, управљање артиљеријом у том рејону је поремећно“ - нагласио је Конашенков.

        Па прецизирао: да је руска авијација од 26. новембра до 4. децембра имала 431 борбени лет и да је гађала 1.458 објеката теротистилких формација у сиријским провинцијама Алепо, Идлиб, Латакија, Хама, Хомс, Дејр ез-Зор и Рака.

        Одмах после његовог обраћања новинарима, Министарство одбране РФ је објавило снимке који показују ударе руске авијације по колони камиона у провинцији Алепо који су превозили нафту (први видео), а затим авио-налет на велико складиште Исламске државе у провинцији Идлиб (други видео).

        Убрзо потом појавио се и трећи видео који показује удар по тренажном кампу Џебхат ан-Нусра у провинцији Алепо.

        На крају и четврти који илуструје информацију руског војног врха да је америчка коалиција утростручила број својих дронова у небу Сирије који шпијунирају нафтна налазишта и рафинерије под контролом Исламске државе.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари