Радоњић о Топ16: Биће потребно шест победа

ТРЕНЕР ЦРВЕНЕ ЗВЕЗДЕ ТЕЛЕКОМ ГОВОРИО ЈЕ У ХАЛИ ПИОНИР

О ОЧЕКИВАЊИМА ОД МЕЧА СА ХИМКИЈЕМ

        Дан пред дуел против Химкија, тренер Црвене звезде Телеком Дејан Радоњић почео је конференцију подсећањем на претходни дуел његовог и руског тима.

        „Пре свега, саопштио бих резултат наше утакмице у Москви, као добру напомену нечега што се десило и начина на који смо играли и ми и они, као и амбијента који је био створен. Сад смо у тренутку у којем чекамо исти тај Химки у свом Пиониру, тај исти тим који је одиграо против нас тако како је одиграо и савладао нас 38 разлике“, изјавио је он у хали Пионир.

        Радоњић је подсетио да је Химки од почетка сезоне посматран као тим који ће дефинитивно играти Топ 16 фазу.

        „Ипак, после велике победе над Реалом, у прошлом колу су имали пораз од Бајерна, па су себи направили нови моменат и у ситуацији су да морају да до краја ураде доста тога да би дошли у Топ 16, иако имају повољнију ситуацију од других тимова. Сигурно пред почетак такмичења нису мислили да је то могуће“.

        „Екипа су која има огроман квалитет, изузетне појединце и сви знамо колико је средстава уложено кад су они у питању, има ту чак и неких назива... Знам да треба да се каже да је тај њихов буџет толики колики јесте и да је та разлика у односу на нас таква каква јесте, али та разлика постоји и у односу на друге тимове. На терену прича о буџетима падају у воду и мораћемо да урадимо све шта можемо да бисмо победили“.

        Тријумф над Реалом поправио је расположење и међу црвено-белима и међу њиховим навијачима. Јесен успона и падова сада је поново ведра звездашима.

        „Амбијент је другачији, јер се пре Реала размишљало да је немогуће да се слави против једног таквог тима. Химки је показао да је бољи од Реала у овом тренутку, по мени. Знамо да ћемо у нашем Пиониру опет имати опет фантастичан амбијент, што нам пуно значи и то ће нам помоћи да дођемо до нечега што би био фантастичан резултат за нас. Свесни смо чињенице да нас чека велики меч“.

        „Ако Химки добије, то би могло да се окарактерише као реалан резултат и то, наравно, не би било никакво изненађење. Ми се надамо и верујемо да можемо да урадимо још једну добру ствар“.

        Колико ће победа бити довољно за пласман у Топ 16 фазу?

        „Шест. Сва три меча ако добијемо, прошли смо даље. Ситуација је таква да и са пет можемо да не прођемо. Шта је - ту је. Битно је да ми будемо добри. Евидентно је да идемо крупним корацима напред. То нам даје разлог за пуни оптимизам, да ћемо тамо где одемо бити бољи. Да ли ће то бити Топ 16 или Еврокуп, битно је да направимо најбољи могући резултат“.

        „С обзиром на све околности кроз које смо прошли и проблеме са којима смо се суочли, сналазили смо се јако добро. Да имамо још ту једну победу, па да можемо конкретније да кажемо ,Топ 16, то је то’... Треба бити рационалан, паметан и на земљи“.

ВИЛИЈАМС СЕ ВРАЋА, ДАНГУБИЋ ЈОШ НЕ, МИТРОВИЋ БЕЗ ШТАКА

        Маркус Вилијамс враћа се у тим после истицања суспензије због коришћења марихуане и након месец дана тренинга са новим-старим саиграчима. Колико тренутно може?

        „Рекао сам већ о томе понешто. Треба поновити да је то дуга пауза, без утакмица. Тренирао је са нама и било је добро што смо то тако урадили. Сигурно ће нам значити. Било би добро да смо сад на турниру у Задру, па да може да одигра и неколико мечева Јадранске лиге, па да тек онда дође Химки“.

        Да ли ће и Немања Дангубић бити у тиму?

        „Он полако улази у тренинг, брже него што се очекивало, али неће бити у саставу. Митровић више нема штака, на срећу“.

        Црвена звезда Телеком - Химки, петак у 20.00 часова.

        Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари