Вечерас 4. коло Лигe шампиона - дан други...

ПОСЛЕ ТРИ КОЛА, БАЈЕРН И ОЛИМПИЈАКОС ИМАЈУ ПО ШЕСТ БОДОВА,

ДОК ДИНАМО И АРСЕНАЛ ИМАЈУ ПО ТРИ

        Узбудљиво је било у уторак, а још узбудљивије могло би да буде у среду.

        Вечерас нас очекују утакмице у групама Е, Ф, Г и Х, које би могле доста тога да наговесте, па и реше, када су у питању учесници осмине финала.

        Олимпијакос има „зицер“ да победом против Динамо Загреба на свом стадиону направи огроман корак ка наредној фази, пошто ће се истовремено у Минхену играти дерби између Бајерна и Арсенала.

        Тренер Загрепчана Зоран Мамић рекао је да његова екипа у Атини мора да одигра боље него пре две недеље у Загребу против истог ривала, који је тада славио 1:0.

        „Чека нас нова утакмица Лиге шампиона на одличном стадиону и пред сјајном публиком што је за све нас велика награда... Ми смо у првој утакмици били одлични, чак и бољи, али остали смо без бодова. Наша игра на крају није била довољна за добар резултат тако да сутра морамо бити још бољи. Верујем да моја екипа то може и да ће их пун стадион додатно мотивисати да дају још више“, рекао је Мамић у Атини.

        После три кола, Бајерн из Минхена и Олимпијакос имају по шест бодова, док Динамо и Арсенал имају по три.

        „Наравно да су Бајерн и Арсенал код већине били фаворити групе, али ми смо знали за резултате које постиже Олимпијакос и нико се није усудио да каже да они неће бити први или други. Ипак, ми ћемо урадити све да им помрсимо рачуне, па нека онда у последња два кола освајају бодове“, рекао је Мамић.

        Тренер домаћег тима Марко Силва не верује да ће утакмица против загребачког Динама бити одлучујућа, односно да ће одредити крајњи пласман у Групи Ф Лиге шампиона.

        „Не верујем да ће сутрашња утакмица бити одлучујућа када је реч о распореду у групи. Важније ће бити последње коло. Наравно, ако победимо побољшаћемо своје шансе за пролаз даље, али не, то неће бити одлучујући меч“, рекао је Силва на конференцији за новинаре.

        Посебну пажњу овој утакмици привлаче навијачи, који су по писању грчких медија увелико почели са инцидентима.

        Истовремено, у Француској ће играти Лион - Зенит, а тренер руског тима Андре Виљаш-Боаш рекао је да његова екипа жели да што пре обезбеди пласман у нокаут фазу Лиге шампиона.

        „У доброј смо позицији, али желимо да што пре обезбедимо пролаз даље. Лион ће напасти, нема шта да изгуби. Са једним бодом смо врлу близу нокаут фазе“, рекао је Виљаш-Боаш на конференцији за новинаре.

        Зенит је, после три кола, први на табели Групе Х са девет бодова, док је Лион последњи са једним бодом.

        У другој утакмици ове групе састају се Гент и Валенсија.

       Међу тимовима којима је победа неопходна налази се Рома. То је потврдио и тренер „вучице“ Руди Гарсија, који је рекао да његова екипа мора да победи Бајер из Леверкузена у Риму.

        „Први дуел са Бајером је показао да је та екипа опасна у нападу, али и да има неке слабости у одбрани. Ми немамо избора - играћемо на победу, као и увек. Морамо да победимо. У овом тренутку нико још није прошао даље, нико није испао. Знамо да нам је потребна победа и покушаћемо да до ње дођемо сутра“, рекао је Гарсија на конференцији за новинаре.

        После три одиграна кола, Римљани су последњи у групи са два освојена бода, док је Бајер други са четири. Барселона је лидер Групе Е са седам бодова, а БАТЕ Борисов је трећи са три бода.

        Нови изазов је и пред Макабијем Славише Јокановића. Он очекује да ће његова екипа у предстојећем мечу Лиге шампиона против Порта одиграти боље него пре две недеље против истог ривала.

        Макаби је пре две недеље изгубио на гостовању у Порту са 0:2, а екипа Славише Јокановића сутра дочекује португалску екипу у четвртом колу Групе Г Лиге шампиона.

        „Очекујем да моја екипа сутра буде конкурентнија него у првој утакмици. Жеља нам је да се покажемо у добром светлу пред нашим навијачима и да ми се тако захвалимо због подршке. Покушаћемо да будемо концентрисани током целе утакмице како бисмо узели оно што желимо из овог меча“, рекао је Јокановић на конференцији за новинаре.

        Макаби је, после три кола, последњи на табели без иједног освојеног бода, док је Порто први са седам бодова. У другом мечу Групе Г састају се Челси и Динамо из Кијева.

        Тренер фудбалера Зенита из Санкт Петербурга Андре Виљаш-Боаш рекао је да његова екипа жели да што пре обезбеди пласман у нокаут фазу Лиге шампиона.

        Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари