Боби Марјановић дебитовао против Бруклина

ДОБИО ШАНСУ У ПОСЛЕДЊИХ ПЕТ МИНУТА, И У ТИХ ПЕТ МИНУТА БЕЗ СУМЊЕ БИО ЦЕНТРАЛНА ФИГУРА НА ТЕРЕНУ

Бобан Марјановић

  • Центар Денвера статистички најзапаженији, али радовали су се Бјелица и Марјановић...

        Бобан Марјановић, бар на почетку сезоне, нема улогу у тиму Сан Антонио Спурса какву смо можда помислили да ће имати на основу партија у припремном периоду.

        Први меч против Оклахоме преседео је на клупи, док је у другом, против Бруклина (102:75) добио шансу у последњих пет минута, када је питање победника увелико било решено.

        Ипак, у тих пет минута је Боби без сумње био централна фигура на терену.

        Први потез у званичној NBA каријери била му је изгубљена лопта, а 30 секунди касније уписао је и прве поене - са линије слободних бацања.

        До краја је забележио укупно шест поена (шут из игре 2/5, бацања 2/2), пет скокова, једну асистенцију и две изгубљене лопте.

        Никола Јокић и Немања Бјелица брзо су се нашли један наспрам другог, у окршају Денвера и Минесоте.

        Јокић је за 18 минута (после само четири, против Хјустона у среду) дошао на праг „дабл-дабл“ учинка, са 10 поена (из игре 5/8) и девет скокова, уз једну асистенцију и две грешке, док је Бјелица постигао три поена (тројке 1/1), ухватио осам лопти под кошем и поред тога имао асистенцију, украдену лопту и две изгубљене.

        Без обзира на релативно скроман индивидуални учинак - атипично за њега, промашио је сва три слободна бацања - Бјелица је имао више разлога да буде задовољан после меча, јер је његов тим убедљиво победио (78:95) и поправио скор на 2-0.

        Најбољи скор у NBA тренутно имају Детроит Пистонси (3-0), а непоражено је још шест тимова: Торонто, Вашингтон, Клиперси, Минесота, Оклахома и шампион Голден Стејт, сви са по 2-0.

        Оклахома је против Орланда у гостима славила резултатом 139:136 после два продужетка и то је била далеко најбоља утакмица у ноћи између петка и суботе.

        „Грмљавина“ је на почетку четврте четвртине губила са 18 поена разлике, али млади тим Орланда није успео да сачува предност. Расел Вестбрук (48п, 11ск, 8ас) изнудио је продужетак кошем са готово пола терена.

        Некада најбољи стрелац лиге Кевин Дурент пратио је Вестбрука са 43 поена и 12 скокова, показавши да су повреде прошлост...

        Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари