Турски F-16 уз границу са Сиријом оборио нечији дрон верујући да обара авион

КОНАШЕНКОВ: СВИ НАШИ АВИОНИ У СИРИЈИ СУ СЕ ВРАТИЛИ У БАЗУ,

А ДРОНОВИ СУ НА ЗАДАЦИМА

F-16 

  • Турски Генералштаб прво објавио да су оборили „непознати авион“, па тек потом да је (код места Делиосман) оборен „непознати дрон“. Дакле: ипоставља се да турски пилоти не разликују беспилотне летелице од борбених авиона. Толико да су нечији дрон три пута упозоравали да је зашао у ваздушни простор Турске...           

        ТУРСКИ војни авиони оборили су „непознати летећи објект“ који је - како је саопштено у Анкари - нарушио њихов ваздушни простор.

        Генералштаб турске армије је објавио: „Данас је на граници са Сиријом оборен авион непознате припадности. Иако је био три пута упозорен - наставио је да лети у ваздушном простору Турске. После тога су наши авиони, који патролирају дуж границе, отворили ватру и оборили га. У складу са правилима за реаговање у таквим ситуацијама“.

        Убрзо потом је турска телевизија NTV објавила - са позивањем на свој „војни извор“ - да није оборен авион, већ - беспилотна летелица.

        Агенције Bloomberg и Reuters потврдиле су верзију са обарањем дрона, без прецизирања - чији је.

        Послве овога се поново огласио турски Генералштаб и признао да је оборена „непозната летелица“ заиста - дрон:

        „Наш F-16 оборио је у близини мета Делиосман непознату беспилотну летелицу која је три пута улазила у наш ваздушни простор. Остаци летелице су нађени. Почела је истрага“.

        Колико се зна, дронове који су толико велики да могу личити на авионе - у региону тренутно имају само Американци и Израелци.

        Портпарол Министарства одбране РФ - генерал Игор Конашенков - саопштио је данас да су се сви руски борбени авиони који учествују у операцији у Сирији „вратили у базу Хмејмим“, а да све беспилотне летелице „функционишу по плану“.

        Конашенков се огласио поводом саопштења турског Генералштаба о обарању „непознате летелице“ уз границу са Сиријом“.

        Независно од свега, испоставља се да турски пилоти не разликују беспилотне летелице од борбених авиона. Толико да су нечији дрон три пута упозоравали да је зашао у ваздушни простор Турске...

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари