Турска туче север Ирака, а њени полицајци лете у ваздух уз границу са Азербејџаном и Ираном

ПОЛИЦИЈСКИ КОМБИ У ПРОВИНЦИЈИ ИГДИР НАЛЕТЕО

НА ПОДМЕТНУТУ БОМБУ - 12 МРТВИХ

        ДВАНАЕСТ полицајаца убијено је данас у бомбашком нападу на истоку Турске који се приписује побуњеницима Радничке партије Курдистана (PKK), чије је базе на северу Ирака ноћас интензивно бомбардовала турска авијација.

        Напад је извршен на комби са полицајцима у провинцији Игдир, јавила је провладина новинска агенција Анадолија.

        Експлозивна направа активирана је када је прошло полицијско возило у области Аралик, близу границе Турске с Азербејџаном, Јерменијом и Ираном, навели су безбедносни извори за агенцију Франс прес. У експлозији су повређена три полицајца, додали су исти извори.

        Турска авијација ноћас је извела више напада на главне базе PKK на северу Ирака, јавила је Анадолија.

        Више од 50 турских ловаца је шест сати бомбардовало циљеве PKK, када је убијено између „35 и 40 терориста“, навела је агенција.

        Агенција је навела да су бомбардоване базе Кандил, Хакурк, Зап, Метина, Гаре и Басјан. Међу циљевима турске авијације такође је била група од „20 до 25 терориста који су бежали из Турске и враћали се у своје базе“, додала је агенција.

        Турски премијер Ахмед Давутоглу обећао је јуче да ће искоренити PKK, коју турска сматра терористичком организацијом.

        Последњих дана нагло је ескалирало насиље између турских безбедносних снага и побуњеника Радничке партије Курдистана (PKK). Шеснаест војника убијена су у сличном нападу PKK у недељу.

        У сукобима PKK и турских безбедносних снага од јула је убијено око 200 људи, од којих су 85 турски војници и полицајци. Сукоби су прекинули мировни процес између турских власти и Курда који је почео пре две и по године.

        Бета

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари