Турска блокирала приступ Твитеру да онемогући позиве на протесте

ЗВАНИЧНА АНКАРА ПОЧЕЛА ДА ГЛУМИ ДА СЕ БОРБИ ПРОТИВ ИСЛАМСКЕ ДРЖАВЕ

        ТУРСКА је блокирала приступ друштвеној мрежи Твитер да би спречила ширење слика бомбашког напада на југоистоку земље у понедељак у коме је убијено 32 људи, преноси турска државна новинска агенција Анадолија.

        Агенција је навела данас и да влада покушава да онемогући кориснике Твитера да позивају на протесте против владе због тога што није учинила више да спречи бомбашки напад.

        Турски званичници су изразили забринутост да је тај напад бомбаша самоубице део кампање одмазде групе Исламска држава због недавних операција за сузбијање екстремиста у земљи.

        У акцијама широм земље турски званичници навели су да су у последњих шест месеци ухапсили више од 500 људи осумњичених да раде са Исламском државом. Овог месеца ухапшен је 21 осумњичен за везе с тероризмом.

        Бомбаш самоубица извршио је напад у Суручу, недалеко од сиријског града Кобане, док су омладински активисти имали састанак на коме су припремали одлазак у тај сиријски град да помогну у његовој обнови. Убијено је 32-је активиста. Курдске снаге су крајем јуна преузеле контролу над Кобанеом од џихадиста Исламске државе.

        Бета

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари