PEW RESEARCH: Већина грађана ни једне земље Русију не сматра глобалном претњом

ИЗУЗЕТАК ЈЕ САМО УКРАЈИНА, А ГЛАВНЕ ПРЕТЊЕ СУ КЛИМАТСКЕ ПРОМЕНЕ, ЕКОНОМСКА КРИЗА И ИД

  • „Лоше односе са Русијом” претњом сматра 40-44 одсто испитаника у Немачкој, Великој Британији, Француској, САД и Пољској. Да је то минимална претња - верује 6 одсто Израелаца, 7 одсто Пакистанаца и 9 одсто Кинеза, а никакву претњу у томе не виде становници остатка Азије, Африке и Латинске Америке

         БАРАК Обама и кључни припадници његове администрације „убише” се доказујући да је Русија не само претња свету и светском миру, него још и – главна претња. О истом труби генерални секретар НАТО Јенс Столтенберг.

         Међутим, анкета коју је у 40 земаља обавио познати истраживачки центар Pew Research – показала је да нешто сасвим друго. Да већина у тим земљама – најчешће, веома убедљива – глобалним претњама сматра само климатске промене, глобалну економску нестабилност и ширење утицаја Исламске државе. А да се на „напетост у односима са Русијом” и територијални спорови са Кином  сврставају у „регионалне проблеме.

         Резултате истраживања објавио је The Guardian који је подвукао да се „напетост у односима са Русијом” ни у једној земљи не сматра претњом, осим у Украјини, у којој у то верује 62 одсто анкетираних.

         Још се испоставило да „лоше односе са Русијом” претњом сматра 40-44 одсто испитаника у Немачкој, Великој Британији, Француској, САД и Пољској. Да је то минимална претња верује 6 одсто Израелаца, 7 одсто Пакистанаца и 9 одсто Кинеза.

         Никакву претњу у томе не виде становници остатка Азије, Африке и Латинске Америке.

         Истраживање Pew Research је открило да је Пакистан једина земља чији грађани не мисле да свету прети икаква „глобална претња”.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари