Ревија европских звезда за Наташу Ковачевић

У СУБОТУ „РЕВИЈА ЕВРОПСКИХ ЛЕГЕНДИ” У БУДИМПЕШТИ

У ЧАСТ НАТАШИНОГ ПОВРАТКА НА ПАРКЕТ!

Наташа Ковачевић

        Обрни окрени она је победник! Када Наташа Ковачевић, о граду, надомак кога ју је задесила саобраћајна несрећа и губитак потколенице, прича као о месту за које је вежу лепе успомене и ако тврди да ће у суботу „њени” тимови да победе, шта онда рећи о овој сјајној девојци... Наравно, познавајући је, откако је „Спорт” први писао о њој када је кошаркашки стасавала и нажалост, када је у поменутој несрећи страдала, друго од ње нисмо ни очекивали. Само позитивну енергију и оптимизам.

        А њени тимови играју у суботу у Будимпешти на првој „Ревији европских легенди” - у част Наташиног повратка на паркет! То су састави са чувеним именима, бившим асовима женске и мушке европске кошарке, а Ната ће том приликом да игра и за једне и друге.

        - Какав год да буде резултат ја ћу да победим - рекла је уз неизбежан осмех Ковачевићева на прес конференцији, посвећеној том спектаклу, а касније српским новинарима додала - Само ми је криво што Бодирога и Томашевић нису у истој екипи, овако не могу да се одлучим за који састав да одиграм боље.

        Трећи њен тим овде представљају, свакако, најбоље сениорке Србије, које ће тог дана, према Натиним очекивањима, да играју за медаљу.

        - Видела сам се са нашим репрезентативкама, наравно, пожелела им да догурају до финала. Ту сам да их бодрим свим срцем! Верујем да ће успети - нема дилеме Ковачевићева.

        На конференцији за медије у Ђеру, на којој су поред Наташе говорили Камил Новак, извршни директор FIBA и председник клуба Ђер, Андраш Фузи, чуле су се многе лепе и дирљиве речи.

НА РЕВИЈИ ОД САБОНИСА ДО ДАНИРЕ НАКИЋ

        Веома тешко је набројати сва имена легенди, које ће да играју на суботњем првом „Ревијалном мечу европских звезда” у Наташину част. Из простог разлога што су се многи, бивши и садашњи асови женске и мушке кошарке одазвали, а списак се из дана у дан проширује... Споменимо само неке: Дејан Бодирога, Дејан Томашевић (Србија), Арвидас Сабонис (Литванија), Тургај Демирел, Харун Ерденај (Турска), Амаја Валдеморо, Хозе Антонио Монтеро, Елиза Агилар, Хорхе Гарбахоса (Шпанија), Радослав Нестеровић (Словенија), Јудит Балог, Тимеа Береш (Мађарска), Камил Новак, Јиржи Зидек (Чешка), Илона Корстин, Ирина Сумникова (Русија), Данира Накић Билић (Хрватска), Александар Волков (Украјина)...

        - Овде смо да поново подржимо Наташу и да кажемо колико смо поносни на њу, јер њен оптимизам и енергија су прави пример за све младе људе. Када се трагедија догодила, уверили смо се у Наташин ведар дух и колико јој њена сјајна породица помаже и тада смо се запитали шта FIBA може да учини. Помогли смо у набављању специјалне протезе, промовисали Наташу у FIBA амбасадора. Тада нисмо ни слутили да ће њен опоравак и напредак да буде овако брз и да ће непуних 18 месеци после да заигра кошарку. И ево и сада, у суботу, имаће прилике да игра на мечу посвећеном њеном повратку, на којем ће да се окупи крем европске кошарке - рекао је Камил Новак између осталог.

        Наташа није крила велико узбуђење и наравно, упутила је захвалност свима.

        - Веома сам узбуђена и задовољна што ће такве звезде да се окупе на ревијалном мечу, који ће сигурно да буде забаван и препун позитивне енергије. Али та утакмица није само за мене, она је посвећена и погинулима у том удесу, тренеру Ђера, Акошу Фузију и тим менаџеру, Петеру Таподију и њиховим породицама. Њих не смемо да заборавимо. А Ђер ми је као друга кућа. Још једном хвала FIBA, КСС и француској федерацији, који су од тренутка несреће деловали као тим у намери да ми помогну - нагласила је Ковачевићева.

        Председник клуба Ђер, Андраш Фузи, обратио се Нати на српском језику са „хвала лепо”, а затим додао:

        - Наташа је недавно боравила у Мађарској на кампу и дружила се са преко 50 малишана и одговарала на њихова бројна питања, било је сјајно. Што се нашег клуба тиче, с обзиром на то да се Наташа враћа на терен, можемо само да јој поручимо - дрес са бројем седам је твој! Врати се да играш за Ђер...

        Вечерње новости
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари