КК Црвена звезда поводом сукоба ABA и FIBA

ЈЕДИНИ СМО КЛУБ У РЕГИОНУ КОЈИ ЈЕ ОЗБИЉНО СХВАТАО

И УПОЗОРАВАО НА ДОПИС FIBA ОД 9. МАРТА 2015. ГОДИНЕ

 

        Поводом свих дешавања која су кулминирала последњих неколико дана на релацији FIBA - ABA лига - национални савези, КК Црвена звезда жели да обавести јавност да је једини клуб који је на време упозоравао на могуће негативне последице по кошаркашке субјекте у читавом региону и давао конкретне предлоге за решавање проблема. Међутим, тада смо неосновано и неодговорно нападани са разних страна да желимо некакву контролу над лигом иако смо једини предвидели све оно што нам се сада дешава - овако почиње званично саопштење црвено-белих.

        Наглашавају да су једини клуб у региону који је озбиљно схватао и отворено упозоравао на допис FIBA од 9. марта 2015. године којим се укида ABA лига и да су били свесни последица.

        - Још на састанку који је одржан у Београду 13. априла смо јасно изнели идеју о реорганизацији постојеће ABA лиге и њено потпуно усклађивање са нормативним актима FIBA и Евролиге. Такође, подсећамо да смо 19. маја послали примедбе на предлог нацрта Новог друштвеног уговора ABA - Сидро д.о.о. и да смо једини клуб који није потписао заједничко Саопштење које је објављено после састанка у Љубљани 20. маја. 2015. године - објашњавају са Малог Калемегдана и додају да не сносе било какву одговорност за новонасталу ситуацију.

        Затим се обраћају руководству ABA лиге.

        - Нејасно нам је зашто на бројне дописе, који су протеклих дана доспели у јавност, а који су на релацији FIBA - ABA лига - национални савези размењивани од октобра 2014. године, нисмо обавештени на време од стране ABA лиге или од ABA Сидро д.о.о.? Изгубљено је драгоцено време, јер да се правовремено реаговало сви ови проблеми са којима смо сада суочени могли су бити решени. Међутим, неодговорним понашањем појединаца клубови су доведени практично у пат позицију.

        Јасно стављају до знања да желе да учествују у регионалној лиги.

        - Залажемо се за регионалну лигу која је нормативно уређена и призната од стране FIBA, Евролиге и свих националних савеза у региону. Интерес је играње у таквом такмичењу и наравно учешће у Евролиги за шта смо се изборили на терену освајањем шампионског прстена и нико то не може да нам оспори - закључују у саопшењу и додају да је остало мало времена, али да договором свих заинтересованих страна на заједничком састанку могу да се реше сва спорна питања и да ће црвено-бели наставити да раде у том правцу и да ће истрајати у тим намерама.

        Вечерње новости
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари