Патрик Бауман, FIBA: Неће бити две Евролиге

СВЕ СТРАНЕ МОРАЈУ ДА УЛОЖЕ НАПОР ДА БИ ЊИХОВИ ИГРАЧИ

МОГЛИ ДА ИГРАЈУ ЗА РЕПРЕЗЕНТАЦИЈУ

         Патрик Бауман

         Рат између FIBA и Евролиге траје, али су се страсти мало смириле после недавног гостовања бившег председника FIBA Ивана Манинија и генералног секретара Патрика Баумана у Шпанији.

         Бауман се током боравка у Шпанији састао и са Ђордијем Бартомеуом, као и челним људима Барселоне и Реала. NBA, Евролига и многа национална клупска такмичења су против увођења „прозора”.

         - Све стране морају да уложе напор да би њихови играчи могли да играју за репрезентацију. Направили смо прорачун према коме је нови систем такмичења ефективнији јер оставља више слободног времена играчима током лета. Ово је питање опстанка кошарке.

         Какав систем такмичења предлажу кад су клубови у питању?

         - Имамо 16 различитих система такмичења, од оног какав је у фудбалској Лиги шампиона, до затворене лиге. Али, отворени смо за све предлоге. Волели бисмо да сви европски шампиони могу ту да играју, али имамо црвену линију приоритета.

         Да ли је могуће да ћемо у сезони 2015/16. имати два најзначајнија европска клупска такмичења, као што је било у сезони 2000/01?

         - Нисмо за конфликт и не журимо. Не желимо још конфузије јер то није добро. Сви морамо да се жртвујемо и ако то урадимо, неће бити два такмичења.

         Спортски журнал
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари