Вујошевић: Ни то друго место није гаранција...

ТРЕНЕР ПАРТИЗАНА ИЗЈАВИО ДА НИ ПОБЕДА У ПОДГОРИЦИ НЕ ЗНАЧИ

ДА ЋЕ ЦРНО-БЕЛИ ЛАКШЕ ПРОЋИ У ФИНАЛЕ ЈАДРАНСКЕ ЛИГЕ

Душко Вујошевић

        - Будућност је ове године направила веома добар тим, један здрав клуб који има могућности сразмерне амбицијама. Оправдано имају амбиције да дођу до Евролиге. Ја њихове амбиције потпуно разумем и сматрам оправданим. Што црногорска кошарка не би имала представника у Евролиги - рекао је Вујошевић новинарима у Пиониру.

        Кошаркаши Партизана у недељу од 19 часова играју против Будућности у Подгорици у последњем, 26. колу Јадранске лиге.

        - Велика је предност домаћег терена у доигравању и сигурно да ће и играчи Будућности урадити све што је у њиховој моћи да одиграју на прави начин. Велики је значај утакмице, потребно је сад издражати притисак - казао је Вујошевић.

        - Ни то друго место није гаранција да ће се доћи до финала и Евролиге. Без обзира какав исход буде... То је битно за лакши наставак посла, али и ако завршимо као други неће бити лако са Цедевитом у полуфиналу - додао је тренер Партизана.

        Вујошевић је навео да је најважније да меч у Подгорици буде регуларан, односно да „не буде ствари ван терена које ће утицати на игру”.

        Кошаркаш Партизана Едо Мурић рекао је да је екипа свесна важности меча у недељу.

        - У недељу играмо последњи меч. Знате какву тежину има утакмица, знамо и ми. Припремамо се, све је на нама и ако покажемо велику дозу мотивације и борбености имамо реалне шансе тамо. Иако Будућност важи за много добар тим и ми смо добри, везали смо 12 победа. Борићемо се - навео је Мурић.

        После 25 кола Партизан и Будућност имају по 18 победа и седам пораза. Екипа која победи у Подгорици освојиће друго место и предност домаћег терена у полуфиналу плеј-офа.

        Спортски журнал
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари