Вечерас Звезда дочекује Барселону у Арени

УВЕК ИДЕМО НА ПОБЕДУ, БЕЗ ОБЗИРА КО ЈЕ НА ДРУГОЈ СТРАНИ

И КОЛИКИ ЈЕ УЛОГ, ТАКО ЈЕ БИЛО И БИЋЕ - ИСТАКАО ЈЕ РАДОЊИЋ

        Прошло је много времена, више од месец дана, када је Црвена звезда последњи пут уочи евролигашког спектакла апеловала на навијаче да дођу раније како би се избегле гужве на вратима. Али, пред судар са Барселоном (19:15), та порука је обавезна.

        Првог дана продаје отишло је више од 13 хиљада улазница, што уз око 4400 сезонских карата, гарантује да институцију европске кошарке чека гротло.

        Из клуба су у среду поручили да улазница има још у продаји, али већ тада је било извесно да ће око 20 хиљада душа у Арени и још пар милиона поред ТВ екрана, вечерас широм отворених очију сањати исти сан. Сан о новом подвигу, рушењу још једног великана и наставку још већег сна, сна о пласману међу осам најбољих тимова Евролиге.

        Иако отписана после осам кола, када је на свом конту имала само једну победу, Црвена звезда Телеком се вратила на велика врата, још јача и одлучнија да демонстрира квалитет за велика дела.

        Реално, Топ 8 ће се завршити на сну, али најмлађи тим у крему Европе и његови навијачи су заслужили да уживају у сваком његовом секунду. Црвено-бели су у налету, Радоњић поручује да на тренинзима све пуца од рада, поново ће играти пред пуном Ареном и већ по томе су победници.

        А, ко зна, можда управо та растерећеност и жеља за доказивањем буду пут до четвртфинала. Мада данас, то и није толико битно колико могућност да се ужива у тренутку. А, сигурно се не каже без разлога, да се живот не мери бројем удисаја, већ тренуцима који ти одузимају дах. Евентуални пад Барселоне, сигурно би спадао у ту категорију.

        - Када смо имали скор 1-7, рекао сам да ћемо у сваки меч ући са великом жељом да се такмичимо и победимо. Ни сада се по том питању ниште није променили. Видећемо докле ће нас та филозофија одвести. Меч дочекујемо у добром моменту у доброј атмосфери и нико не може да одузме право најмлађој екипи Евролиге да се нада тријумфу. Увек идемо на победу, без обзира ко је на другој страни и колики је улог. Тако је било и биће - истакао је Дејан Радоњић.

        Спортски журнал
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари