Лукашенко у Кијеву обећао Порошенку да ће му „за дан” испунити сваку жељу

ПРЕДСЕДНИЦИ УКРАЈИНЕ И БЕЛОРУСИЈЕ СЕ ДОГОВОРИЛИ О ОСНИВАЊУ ЗАЈЕДНИЧКОГ ТВ-КАНАЛА

         БЕЛОРУСКИ председник Александар Лукашенко посетио је данас Кијев и – учинио украјински државни врх задовољним.

         Толико да му се украјински колега, Петар Порошенко јавно захвалио на „јасној позицији поводом суверенитета, територијалне целовитости и независности Украјине”. А још додатно: на „чврстом ставу” поводом „такозваних новембарских избора у Донбасу”.

         Ово о „такозваним новембарским изборима” односило се на председничке парламентарне изборе у Доњецкој и Луганској Републици. Стога нимало не чуди што је Порошенко нагласио да је такво држање Лукашенка и званичне Белорусије за Украјину „веома важно”.

         Захваљујући се на оваквом признању, Лукашенко је рекао домаћину: „Буде ли ти нешто потребно од Белорусије, само кажи и ми ћемо за један дан урадити то што замолиш”.

         Лукашенко је чак открио да је и досад реализовао све што га је Порошенко молио. Па подвукао: „Тако ће бити и надаље”.

         Украјински и белоруски лидер су се, иначе, договорили о оснивању заједничке телевизије.

         „Ми у томе већ имамо искуство. Са нашим тв-каналима већ раде три или четири руска. Зашто са Украјином не можемо да имамо исту такву сарадњу” – рекао је Лукашенко.

         Порошенко је ово, наравно, са задовољством прихватио и није пропустио прилику да каже: „Белоруси имају право да знају различите тачке гледишта и биће добро ако један од информативних тв-канала Украјине буде добио прилику да емитује програм за територију Белорусије”.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари