Хунта изводи „антигерилске операције” око Славјанска и Краматорска

ПРОВОКАЦИЈА: УКРАЈИНЦИ ДОЊЕЦКУ ПРИМАКЛИ ДВЕ ТЕНКОВСКЕ ЧЕТЕ СА ОЗНАКАМА АРМИЈЕ ДНР

         ВОЈНА шпијунажа Доњецке Републике  упозорила је ноћас да су Украјинци код насеља Тоњенкоје – 11 километара северозападно од Доњецка – пребацили две тенковске чете са ознакама армије ДНР.

         Истовремено је упозорила да је то сигуран знак да кијевска хунта спрема „неку провокацију”.

         Саопштила је да те две јединице могу бити употребљене за нови покушај да се поврати доњецки аеродром или за напад на сам Доњецк.

         Независно од овога, украјинска тешка артиљерија и данас од поподне туче северне и северозападне делове главног града ДНР.

         Ван функције је остало 65 трафостаница, а због њих – и 11 мањих топлана.

         Кијевске телевизије објавиле су вечерас – међу њима и „5 канал„ који је под контролом Петра Порошенка – да украјинска армија изводи „антигерилске операције око Славјанска и Краматорска„.

         Украјинци су ноћас гађали и предграђа Луганска.

         И украјински и руски електронски медији објавили су, иначе, да је у једном бару у Северодоњецку, граду који је под контролом хунте, убијен један локални бизнисмен, а други тешко рањен.

         Двојица пословних људи ушла су у бар у којем су пропијали „војничку плату„ припадници једног украјинског казненог батаљона. Њих двојица су говорила руски, па је дошло до сукоба. Тада је један од бизнисмена предложио – тучу песницама испред бара. Украјинци су то привидно прихватили јер је један од њих – чим је туча почела – из пиштоља пуцао у стомак бизнисмену Валентину Пављењуку који је после сат времена умро у болници.

         Други бизнисмен се спасио бекством, али је метак „зарадио„ један грађанин који се нашао у близини.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари