Потврђено: Душан Дуда Ивковић преузео Ефес!

ФОРМАЛНО ЋЕ ПОСТАТИ ТРЕНЕР ЕФЕСА 3. ЈУНА, У ТАМОШЊЕМ ХОТЕЛУ ХИЛТОН, УЗ ЊЕГА ЋЕ СЕ ПРЕД НОВИНАРИМА ПОЈАВИТИ И ПРЕДСЕДНИК КЛУБА

Душан Дуда Ивковић

         Као што је месецима и најављивано, бивши селектор репрезентације Србије и један од најуспешнијих европских тренера у историји сели се у Турску!

         Душан Ивковић (71) водиће следеће сезоне Анадолу Ефес! Информација је и дефинитивно потврђена у петак ујутро многим турским медијима.

         Према информацијама из Истанбула, двоструки освајач Евролиге и формално ће постати тренер Ефеса 3. јуна, у тамошњем хотелу Хилтон. Уз њега ће се пред новинарима појавити и председник клуба.

         Ефес је клуб са највише освојених титула у турском првенству - 13. Ове сезоне наступ у домаћем такмичењу окончао је у четвртфиналу, поразима од Каршијаке.

         Тренутно у Ефесу игра и српски интернационалац Душко Савановић.

         Ивковић је до прошле јесени радио као селектор „орлова“, а последњи тим који је водио био је шампионски Олимпијакос, у сезони 2011/12. Под његовим вођством, Пирејци су и те сезоне постали прваци Европе, а уједно су и прекинули доминацију Панатинаикоса у домаћем првенству.

         Српски стручњак је те године проглашен и за евролигашког тренера сезоне.

         Ивковић је тренерску каријеру 1978. године, радећи у Партизану, Арису и Радничком. Потом је водио Шибеник, Војводину, ПАОК, Паниониос, Олимпијакос, АЕК, ЦСКА Москву, Динамо Москву и опет Олимпијакос.

         У неколико наврата седео је на клупи репрезентације Југославије и Србије.

         Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари