Дејтону и миру у БиХ прете и два брачна кревета – Изетбеговићев и Шмитовог заменика

НЕОКОЛОНИЈАЛНИ НЕПОТИЗАМ: ДЕБОРА МЕНУТИ ЗАМЕНИК АМБАСАДОРА САД, ЊЕН МУЖ – ГЛАВНИ И ЗА ДИСТРИКТ БРЧКО

Кристијан Шмит и Џонатан Менути

* Посланик из редова СДС Небојша ВУКАНОВИЋ о улози и моћи Деборе Менути, заменика амбасадора САД у БиХ Мајкла Марфија, рекао је ТВ БН: «Према мојим информацијама и сазнањима, Стевандић, Чубриловић и остале приколице-партнери су у четири ока од Деборе Менути добили јасна упозорења шта ће се догодити и како ће бити санкционисани ако пређу црвену линију, ако следе слепог вођу у политици повратка на изворни Дејтон»

* Експерт за безбједност Џевад ГАЛИЈАШЕВИЋ: Џонатан Менути је постављен за супервизора за Брчко, али он није каријерни дипломата, него је каријерни муж замјенице америчког амбасадора у Сарајеву, жене која је позната по радикалним антисрпским ставовима и патолошкој мржњи према Милораду Додику и очувању Дејтона. Џонатан је специјалац, долази из сектора специјалних операција и његов долазак представља ослонац за примјену робусних војно безбједносних акција на подручју Брчко дистрикта

* За обуздавање Додика, Брчко је – наглашава Галијашевић - стратешко мјесто. Стипе Месић је јануара 2010-те, када је био предсједник Хрватске, рекао да ни он - у случају да Република Српска одржи референдум - војском ушао у БиХ, окупирао Дистрикт Брчко и пресјекао коридор... А Изебеговић је прошле године рекао да би рат у БиХ могао кренути управо из Брчког. Плус: да је Дејтон лудачка кошуља на БиХ!

* Звијезда Изетбеговићеве кампање, особа са којом се највише слика, ратни је командант Четврте муслиманске бригаде у Коњицу, велики ауторитет вахабијама, главни имам џамије «Краљ Фахд» у Сарајеву која има дипломатски статус! То је једини вјерски објекат са дипломатским статусом, то је територија Саудијске Арабије. У њу не може ући ни полиција! Као да је амбасада. Чињеница да Изетбеговић окупља такве радикалне људе, уз његове везе са Менутијевима, доказују – упозорава Галијашевић - да ће Американци радикализовати ситуацију

______________________________________________________

       У ФИНИШУ кампање у Републици Српској, извесно је – према свим сондажама - да ће победити патриотска опција, којој је Владимир Путин пре пар дана топло пожелео успех и све најбоље - обраћајући се при том Милораду Додику.

       Опоненти су покушали да окрње ефекат на све начине, од оптуживања Русије «да је малигна», до опуживања Додика «да ради шта каже Запад».

       Последњи такав ћорак, испалио је Небојша Вукановић, посланик у Скупштини РС, приликом гостовања на изразито анти-додиковској ТВ БН.

       Тај ћорак је ипак и користан. Због Деборе Менути, заменика амбасадора Мајкла Марфија и «хард-кор»америчке агресивне кампање застрашивања Додика и његових најближих коалиционих сарадника, којој је Вукановић сведочио.

Дебора Менути

       «Према мојим информацијама и сазнањима, Стевандић, Чубриловић и остале приколице-партнери су у четири ока од Деборе Менути добили јасна упозорења шта ће се догодити и како ће бити санкционисани ако пређу црвену линију, ако следе слепог вођу у политици повратка на изворни Дејтон».

       Ове Вукановићеве речи пренели су највећи бошњачки медији, укључујући „Аваз“ и TV Face у извештајима о првим званичним састанцима Менутијеве са функционерима РС, прошле јесени.

       Менутијева, кадар првог ранга Стејт департмента и експерт за Русију, није задужена само за креирање и спровођење антируске политике у БиХ, него и за наметање проатлантистичког курса у институцијама у Сарајеву, са приоритетним циљем да се поништи анти-НАТО политика Милорада Додика. Менутијева је међу кључним фигурама за притисак и промену "стања на терену" и за стварање "нове реалности" тзв дипломатским и средствима меке моћи.

       За све остало - има супруга.

       Контроверзна фигура у овом браку, а сада и у балканском комшилуку, јесте Џонатан Менути, који је у јулу ове године постао заменик Кристијана Шмита и супервизор за Брчко Дистрикт - безбедносно најопаснију тачку у целој БиХ!

       Будући да је он нижи службеник Стејт департмента, који се до сада званично бавио логистичким питањима рентирања некретнина за амбасаде у којима је службовала Дебора, потпуно је нејасно шта га је квалификовало за надзор над босанским «црвеним дугметом».

Амбасадор САД Мајкл Марфи, Осман

Мехмедагић и Дебора Менути

       Уз недавну најаву НАТО да ће "по потреби" упутити додатне снаге у БиХ, довођење мужа Менутијеве на кључне позиције у ОХР и Брчко дистрикту тешко да је случајно јер отвара могућност да Дебора преко мужа покрене насилне акције према Републици Српској.

       Да ли се то у Шмитовом штабу само распојасао амерички неоколонијални непотизам или су Вашингтон и НАТО позиционирали супружнике Менути, за јутро после избора, када резултати покажу да притисак није сломио Србе?

       Вукановић је – вероватно не хотећи – разоткрио део `мисије` Деборе Менути. Факти ће објавити шта о опаком чевороуглу, у којем су НАТО, Кристијан Шмит и два брачна кревета у Сарајеву, мисле експерти за безбедност и (гео)политику.

       Џевад Галијашевић ствари види овако:

       „Брчко је практично педесет и нека америчка државица - њоме увек управља Американац који аутоматски добија и статус првог замјеника ОХР.

       Међутим, Џонатан Менути није каријерни дипломата, него је каријерни муж замјенице америчког амбасадора у Сарајеву, жене која је позната по радикалним антисрпским ставовима и патолошкој мржњи према Милораду Додику и очувању Дејтона. Одатле мржња према Додику, јер он представља идеју пуне примјене тог споразума, а не идеју о некаквим измишљеним аветима Дејтона које би да спроведе брачни пар Менути.

       Џонатанов долазак у Брчко и његово постављање за првог замјеника Кристијана Шмита је озбиљна пријетња стабилности БиХ.

       Деборин муж је специјалац, долази из сектора специјалних операција и његов долазак представља ослонац за примјену робусних војно безбједносних акција на подручју Брчко дистрикта.

       Колики је ризик?

Сарајевска џамија Краља Фахда

       Брчко се налази на центру линије спајања већине српског народа у РС. Пресјецање коридора је питање опстанка двије трећине Срба колико живи у западном дијелу РС. Смрт беба у Бањалуци током рата због недостатка кисеоника најсигурнији је показатељ колико је тај коридор био значајан.

       Коридор је окупирала хрвтаска војска која је дошла из Славоније. Командант Момир Талић је потом издао наредбу да се коридор ослободи по сваку цијену, да се повеже са Србијом и обезбједи несметана веза.

       Да би се пресјекла та веза, измишљен је Брчко дистрикт као посебна уставно-правна јединица унутар БиХ. Тада је Брчко представљено као заједничко власништво два ентитета, а данас функционише као држава за себе.

       Уставни суд је чак Дистрикту дао право на својину, на располагање и управљање државном својином – а то је оно право које Уставни суд покушава да сада одузме Републици Српској!

       За обуздавање Додика, Брчко је стратешко мјесто, Месић и Изетбеговић су говорили о томе... 

       Стипе Месић је јануара 2010-те, када је био предсједник Хрватске, рекао да ни он - у случају да Република Српска одржи референдум - војском ушао у БиХ, окупирао Дистрикт Брчко, пресјекао коридор, послије чега би Дрина била граница, јер би сва путна комуникација била пресјечена том окупацијом.

       А Изебеговић је прошле године рекао да би рат у БиХ могао кренути управо из Брчког. Рекао је и да је Дејтон лудачка кошуља на БиХ!

       Звијезда Изетбеговићеве кампање, особа са којом се највише слика, ратни је командант Четврте муслиманске бригаде у Коњицу, велики ауторитет вахабијама, главни имам џамије «Краљ Фахд» у Сарајеву која има дипломатски статус!

       То је једини вјерски објекат са дипломатским статусом, то је територија Саудијске Арабије. У њу не може ући ни полиција! Као да је амбасада.

       Чињеница да Изетбеговић окупља такве радикалне људе, уз његове везе са Менутијевима, доказују да ће Американци радикализовати ситуацију.

       Овдје се очито ради о усклађеним робусним безбједносним акцијама.

       Менутијев претходник, Мајкл Сканлан, критиковао је Изетбеговића због изјаве да рат може почети у Брчком и није чудо што је брзо склоњен.

       Умјесто њега, који је био дипломата највишег ранга, на мјесто Шмитовог замјеника дошао је овај каријерни и послушни муж. 

       Менутијеви и Изетбеговићи, судбина мира се рјешава у два брачна кревета!

Имам Незим Халилови призива Алаха

да сруши Републике Српску

       САД консолидују своју војно-безбједносну и дипломатску структуру, чим је Менутијева довела свога мужа да би ускладили дипломатске и војне акције у БиХ.

       Американци су послали своје људе да покрену рат.

       Погледајмо ово: НАТО је окупирао БиХ тако што је злоупотребио мировне аспекте Дејтонског споразума. Еуфор који је у БиХ већ је усклађен са командом НАТО. Резервне снаге за интервенцију у БиХ НАТО практично држи у Хрватској. Линије разграничења између Русије и Украјине имају 1000 км фронта, а наша граница са Хрватском 1300 км. То значи да НАТО на широком простору може да интервенише и изврши продор у БиХ гдје се већ налазе њихови значајни војни потенцијали.

       Менути је обавјештајац. У случају потребе, он може да позове специјалне јединице и да на силу, примјеном насилних акција, специјалних операција и другим путем, спроведе политику своје супруге.

       Он је и постављен да буде «кинески зид» између Србије и Републике Српске. Ту препреку Србија никада не би прешла силом, а РС не може јер нема војску.

       Кристијан Шмит ради за америчке интересе и много је ближи Британији него Њемачкој, али Америка је главни «извођач радова» у БиХ.

       Додику одавно није угрожена само каријера већ физички живот. За њега је ризчно да буде у друштву специјалаца, с обзиром да знамо да се дешавају смрти од зрачења, цезијума, инфаркти и слично. Додик мора да размишља о комукацији са људима који долазе из Америке, јер нам они под маском дипломата шаљу професионалне убице!“

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари