Обрадовић: Моји играчи су најбољи учитељи

ТРЕНЕР ФЕНЕРА РЕКАО ДА СЕ ЊЕГОВА ЕКИПА ОД ПОЧЕТКА СЕЗОНЕ ПРИПРЕМАЛА ДА ДОЂЕ ДО ФАЈНАЛ-ФОРА

        - Све креће током лета, припремамо се од почетка да будемо овде где смо сада. Ми смо током  претходног лета направили план, суочили смо се с одласком три битна играча, довели смо нове и одмах смо почели да стварамо мотивацију да будемо овде. Извукли смо се из проблема у којима смо били, створили смо добар тим и сада смо дошли до још једног финала - рекао је Обрадовић новинарима у Београду.

        Фенербахче ће сутра играти Против Реал Мадрида у свом трећем узастопном финалу Евролиге, а Обрадовић је честитао Мадриђанима на свим резултатима током сезоне.

        - Велика је част што ћемо играти у још једном финалу, трећу годину заредом, али то значи да имам неку стратегију која даје резултате на нивоу клуба. Имамо здраве и спремне играче који су главна ствар у свему овоме што постижемо. Пред нама је велико финале против клуба који има велику историју, девет титула у Евролиги. Ово је прави тренутак да честитам Паблу (Ласу) на свему што је Реал урадио ове сезоне с екипом која је имала доста повређених играча, али је увек проналазила начин да игра добру кошарку. Заслужили су да играју ово финале.

        На питање новинара како коментарише игре кошаркаша Реала Луке Дончића, Обрадовић је казао да је Словенац „пре свега паметна особа“.

        - Али имао је и среће да буде у клубу као што је Реал, да има Ласа за тренера, да игра у тиму са сјајним играчима. Све му је то помогло да буде на овом нивоу на ком је сада. Честитам му на свему. Он све одговоре што се тиче његове будућности има у својим рукама - рекао је тренер Фенербахчеа.

        Обрадовић је поновио да је за њега „велика част“ што се Фајнал-фор игра у Београду.

         - Осећам се одлично што се игра овде у Београду и стално инсистирам на томе. Сваки минут ме усрећује који проводим у Србији, јер ја не живим у својој земљи, али желим да се вратим и живим овде - рекао је Обрадовић.

         Он је казао да највише учи од својих играча, као и да се сваког јутра буди и схвата да не зна све.

        - Моји играчи су најбољи учитељи које могу да имам. То је мој начин рада и то ствара мој карактер. Они ме подучавају сваким даном, а ја то покушавам да прилагодим, мењам у односу на ситуацију. Захвалан сам им на томе. Кошарка је врло једноставна, све што се дешавало потекло је од играча, а потом су то тренери покушали да прилагоде - рекао је Обрадовић.

         Српски тренер казао је да је формат Евролиге јако добар и да је из године у годину све захтевнији, као и да је формат фајнал-фора веома занимљив.

        Кошаркаш Фенербахчеа Костас Слукас рекао је да не размишља превише о томе које му је предстојеће финале у каријери и додао да је његова екипа радом и залагањем заслужила да се нађе у финалу.

         - Не размишљам о томе које ми је ово финале и коју титулу могу да освојим. Мој посао је да се концентришем на циљ. Не могу ни да размишљам о томе да ли сам лидер ове екипе... Лидер екипе је тренер, он прави тактику и одређује ко ће када да игра и шта да ради. Поносан сам и срећан сам што смо овде. Целе године смо квалитетно радили и заслужили смо да будемо овде. Сутра играмо против једног јако доброг тима, који је сада комплетан. Биће тешка и добра утакмица, сигуран сам. Надам се да ћемо успети да освојимо трофеј - рекао је Слукас.

        Финална утакмица Евролиге између Фенербахчеа и Реал Мадрида играће се сутра од 20.00 у Београдској арени.

        Спортски журнал
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари