ШЕШЕЉ: Очекујем да ће ми изрећи драконску казну, мада мању него Караџићу

ОБЕЋАО ДА ЋЕ У ИЗБОРНОЈ КАМПАЊИ ОДРЖАТИ МИТИНГЕ

И У ПРИШТИНИ И У ГРАЧАНИЦИ

  • Војислав ШЕШЕЉ: Изборни слоган СРС биће „Србија у сигурне руке“. „Митинг бунта против Вучићевог режима“ у оквиру кампање одржаћемо 24. марта на Тргу републике у Београду када ћемо се на достојан радикалски начин присетити жртава бомбардовања 1999. године, протестовати против казне која ће тога дана бити изречена Радовану Караџићу за ратне злочине и изразити противљење споразуму са NATO

        ПРЕДСЕДНИК Српске радикалне странке (СРС) Војислав Шешељ поновио је данас да неће добровољно отићи на изрицање пресуде у Хашки трибунал и додао да је сазнао да ће му изречена казна бити драконска, мада мања од казне Радовану Караџићу.

        Упитан о наводима потпредседника Владе Србије Расима Љајића да је Хашком трибуналу послат извештај о потешкоћама са његовим изручењем у Хаг, Шешељ је рекао да им је потешкоћа то што је тежак.

        „Ја добровољно не идем у Хаг. Да ли ће да ме носе на аеродром или нешто друго, не знам. Разумем њихове потешкоће, ја сам прилично тежак, имам 130 и нешто килограма", казао је Шешељ новинарима на скупу радикала у Кнез Михаиловој улици.

        Он је додао да није добио никакве нове позиве или обавештења о саслушању у Специјалном суду поводом захтева да буде изручен трибуналу, а које је одложено 10. марта.

        Лидер радикала додао је и да његових троје страначких колеге, које Међународни суд за ратне злочине на простору бивше Југославије тражи због непоштовања тог суда, неће добровољно отићи у Хаг.

        Потпредседник Владе Расим Љајић изјавио је данас да је Влада прошле недеље послала извештај Хашком трибуналу о проблемима спровођења налога да Војислав Шешељ присуствује изрицању пресуде у том суд 31. марта.

        Љајић је новинарима у Београду рекао да је Трибунал на време обавештен, али да не може да говори о садржају тог извештаја јер се ради о поверљивом документу.

        „Документ је под ознаком поверљивости и докле год се не скине та ознака ми не можемо да говоримо о садржају дописа који је упућен Трибуналу“, рекао је Љајић на питање новинара да ли је Влада у предвиђеном року, односно до 15. марта известила Хаг о проблемима спровођења налога да Шешељ присуствује изрицању пресуде.

        Шешељ је данас рекао и да је слоган СРС „Србија у сигурне руке“ и да ће први митинг „Митинг бунта против Вучићевог режима“ у оквиру кампање бити одржан 24. марта на Тргу републике у Београду када ће се „на достојан радикалски начин“ присетити жртава бомбардовања 1999. године, протестовати против казне која ће тога дана бити изречена Радовану Караџићу за ратне злочине и бити изражено противљење споразуму са NATO-ом.

        Он је додао да ће током изборне кампање бити одржано 30 митинга, од којих ће један бити одржан у Приштини, а један у Грачаници, док ће последњи скуп бити одржан у Новом Саду 20. априла, четири дана пред парламентарне, локалне и покрајинске изборе у Војводини, за које је казао да је СРС посебно заинтересован.

        Бета

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари