Телефонски разговор Путин-Бајден у магли, а Лавров-Блинкен – дао први резултат

ЛАВРОВ УПОЗОРИО ЗАПАД ДА НАОРУЖАВАЊЕМ УКРАЈИНЕ САМО ПРОДУЖАВА АГОНИЈУ КИЈЕВСКОГ РЕЖИМА

* Амерички државни секретар је рекао да је Вашингтон дао Москви „значајну понуду“ како би се омогућило ослобађање америчке кошаркашице Бритни Грајнер и бившег маринца Пола Вилана који су у затвору у Русији. Односно: њихова замена за Виктора Бута, руског трговца оружје који издржава затворску казну у САД. Сергеј Лавров предложио да се размена затвореника препусти "тихој дипломатији"

___________________________________________________

       ЗАСАД не постоје планови за организовање телефонског разговора руског лидера Владимира Путина и америчког председника Џозефа Бајдена, изјавио је данас портпарол Кремља Дмитри Песков.

       „Нема таквих планова", рекао је Песков, одговарајући на питање да ли би после разговора Ентони Блинкен - Сергеј Лавров, могао да уследи и разговор предсједника Русије и Америке.

       Сам Лавров је прво изјавио да ће Москва ускоро предложити датум за његов телефонски разговор са Блинкеном. Међутим, "ускоро" се - на америчко инсистирање - претворило у одмах.

       Амерички државни секретар је саопштио да је Вашингтон дао Москви „значајну понуду“ како би се омогућило ослобађање америчке кошаркашице Бритни Грајнер и бившег маринца Пола Вилана који су у затвору у Русији.

       Нагласио је да је Вашингтон вољан да размени осуђеног руског трговца оружјем Виктора Бута који се налази у америчком затвору за двоје држављана САД.

       Лавров је предложио да се питање размене затвореника препусти "професионалној тихој дипломатији", што је Блинкен, мада невољно, прихватио.

      Москва није спремна за размену - двоје за једног.

       Шефови дипломатија су, како се и могло очекивати, разговарали и о Украјини.

       Руски министар је указао да Запад - наоружавањем Украјине - само продужавају агонију кијевског режима и повећавају страдања и број жртава. 

       Предочио је Блинкену да ће Русија своју специјалну војну операцију довести до краја.

       Лако је претпоставити и да је Блинкену разјаснио шта значи "до краја", а и да се то америчком државном секретару није свидело.

 

       Региструјте се на нашем Telegram   каналу: https://t.me/faktorga

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари